„Jeho vedení nám po zápase na Žižkově dalo k dispozici Píchu, Veverku a Hanicha. Díky za tuto vydatnou pomoc," poznamenal trenér hostí Antonín Marčaník.

Do duelu lépe vstoupili Úvalští. Za čtvrt hodiny si vytvořili tři šance. Škoda, Kadebářek, Szöcs je ale nevyužili. Do vedení šel SK až po dvacetiminutovce, kdy se po ideálním uvolnění Markem trefil Vorlíček. Domácí Lovosické však do kolen neposlali, ti se snažili dál o kontry. Do dobrých šancí se postupně dostali Pavlíček, Veverka a Hanich. Stejně tak jako na druhé straně si s jejich střelami poradil jmenovec svého protějšku v bráně Marek. Do kabin proto odcházeli spokojenější hostitelé.

S přibývajícím časem se trávník měnil v oraniště. Kontrola míče – to byl často rébus. Kupodivu se však urodily nečekané šance. Například po hodině hry skončil přímák domácího Mišáka těsně vedle pravé tyčky lovosické brány, aby se vzápětí přece jen úvalský plejer gólovky dočkal. Ve snaze odkopnout míč před vlastní bránou přeloboval gólmana (1:1).

To byla pro hráče ASK psychická injekce v tom „nej" duchu, protože v 80. minutě šli Hanichem do vedení. Posila z Ústí zamířila do opačného kouta brány než Marek čekal. V závěru se snažili Úvalští vyrovnat, ale obranný val hostí byl neprůstřelný.

„O výsledku rozhodli hráči v útoku. Lovosičtí byli pohotovější, jmenovitě Veverka s Hanichem. My jsme dnes podobnou kvalitu bohužel postrádali. Kdyby byl opak pravdou, tak jsme museli z více jak čtyř gólových příležitostí vytěžit alespoň dvě branky. Řečeno zjednodušeně, propadli jsme v koncovce," viděl porážku svého týmu domácí trenér Staněk.

„Pro nás představuje výhra tři body i velké povzbuzení. Proto, že kolega Staněk má v kádru řadu technicky vyspělých fotbalistů, kteří dokážou trestat chyby v obraně. S tímto vědomím jsme do zápasu nastupovali, ale přesto jsme se v úvodu nevyvarovali několika minel, za které nás SK naštěstí potrestal pouze jednou. Měl jsem s kolegou Doležalem potom radost, že jsme se s přibývajícím časem lépe přizpůsobovali stále horšímu a horšímu terénu. Výsledkem toho bylo obrácení skóre. Musím pochválit mančaft za to, že si sáhl až dno svých sil," neskrýval radost ze zisku tří bodů lovosický kouč Antonín Marčaník.

Úvaly - Lovosice 1:2

Branky: 21. Vorlíček – 62. Mišák vlastní, 80. Hanich, ŽK 3:4, poločas 1:0, r. Vnuk, 120.
Lovosice: Marek – Šalda, Beran, Stejskal, Hušek – Hanich (88. Kühnel), Macháček, Pavlíček, Pícha – Brožík (76. Lenrt), Veverka (90. Hrdý).