Píseckým se totiž vyplatila důsledná obrana a brejky. Na druhé straně svěřenci kouče Michala Slabého marně bušili do vrat, která navíc pozorně střežil gólman Rondzik. Ten se několikrát vyznamenal.

Do přestávky jsme napočítali píseckému brankáři sedm obdivuhodných zákroků – především při šanci Šlehofera. Na druhé straně se nenudil jeho protějšek Petr Pechatý. Kapituloval však v 37. minutě. Tomáš Froněk demonstroval učebnicovou kopací techniku. Proti takové střele by byl bezmocný kterýkoliv prvoligový gólman.

„Skutečně si nepamatuji, že bych se až dosud ve své kariéře lépe trefil," přiznal autor gólu. Sumář do přestávky mohl podobným způsobem napodobit domácí Hanuš. Rondzik se ale zase vyznamenal.
Po přestávce bylo úsilí hráčů FK zvrátit skóre ještě čitelnější. Dramatický děj z prvního poločasu se opakoval. Písecká defenzivní zed' neměla však trhlinu. Ani v posledních minutách, kdy se Litoměřicko pokoušelo alespoň vynutit penaltový rozstřel. Jihočeši však byli proti a naopak jeden ze svých dalších brejků Held proměnil v uklidňující vedení 0:2.

„Co mám říct k takovému zápasu, v němž jsme si neporadili nejen se zhuštěnou obranou soupeře, ale navíc zaplatili hodně tvrdou daň za chyby v obraně," povzdychl si po utkání šéf Litoměřicka Radek Bania.
Zjevnou spokojenost jsme vyčetli z očí bývalého prvoligisty, dnes kormidelníka hostí Ondřeje Prášila: „Věděli jsme, že musíme být v obraně hodně pozorní a neposkytnout soupeři šance. Přesto si je domácí hráči vypracovali, ale naštěstí jsme je přežili bez úhony. Na druhé straně jsem byl moc rád, že se nám dařily brejky a že jsme z nich alespoň dva využili. Za to všechno patří kabině dík. Potvrdila si tak ziskem tří bodů, že herně taktické zlepšení není dáno náhodou."

„Taková porážka moc bolí. Soupeř nás potrestal za výprodej," konstatoval jeden z nejlepších hráčů zápasu litoměřický Marek Faust.

„Splnilo se pouze to, o čem jsme se spolu bavili o přestávce. Máme mužstvo které má po všech stránkách navíc, než tomu bylo dosud," podtrhl výhru FC člen představenstva Jaroslav Hrdlička.

Litoměřicko - Písek 0:2

Branky: 37 Froněk, 85 Held, sudí Lerch, ŽK 1:2, 210 diváků, poločas 0:1.

Litoměřicko: Pechatý - Šimkovský, Černý, Štancl, Hanuš – Kalaš, Kabele (81. Valenta), Grunert, Faust – Šlehofer – Vašut.
Písek: Rondzik – Sajtl,Holub, Rendla, Řehák – Vaněk, Kočí, Milec, Voráček (81. Hlinka) – Froněk, Held.