„Bylo to užitečné utkání, které nám ukázalo v čem máme stále ještě rezervy a to především, když se soupeř zabetonuje na vlastní polovině hřiště," přiznal problém s překonáváním hostujícího obranného valu trenér Litoměřicka Vasil Boev.

„Tím se umí pochlubit i náš soupeř v první jarní domácí odvetě – tedy FK Dobrovice. Máme jim co vracet. Přestože jsme u nich nebyli horší, dostali jsme od svěřenců kouče Petra Hejny lekci z produktivity a prohráli 3:0," poznamenal předseda FK Radek Bania.

V čem byl ještě duel s Neratovicemi / Byškovicemi přínosem, pak to byly brejky hostů, při jejichž zakončování dali Krejza s Pajkrtem šanci blýsknout se obdivuhodnými zákroky brankáři Pechatému.
Ale i na druhé straně hostující gólman Dědek prokázal, že umí. „Takovou generálku s třetiligovým celkem jsme potřebovali jako sůl. K srdci jsme si vzali pokyny trenéra Pavla Staňka, protože jsme věděli, že domácí budou víc na míči, což se pak v reálu potvrdilo. Aktivním presinkem jsme se snažili nedovolit jim kombinovat a dostat se tak do zakončení," svěřil se po zápase brankář Dědek. Právě on zlikvidoval dvě gólovky – Kabeleho a přímák Černého.

„To nejdůležitější, co utkání oběma celkům přineslo bylo to, že se odehrálo na přírodní trávě a ne na umělce, i když pro technicky vyspělejší Litoměřicko byly nerovnosti terénu spíše nevýhodou. Tím ale rozhodně nechci zpochybňovat naši zodpovědnou hru v defenzívě. Jinak bychom po závěrečném hvizdu jen těžko odcházeli do kabiny s nulou. Navíc mě potěšilo to, jak se s mužstvem sžívají a jak se ve hře prezentovali naši dorostenci Tláskal s Procházkou," uvedl po závěrečném hvizdu spokojený hostující kouč Pavel Staněk.

„K tomu, co jsem již uvedl, bych ještě rád doplnil to, že proti Dobrovici musíme být chytřejší a rozhodně nápaditější než dnes a že kluci jsou schopni předvádět podstatně lepší výkony a hru, než tomu bylo v utkání s divizním soupeřem. Už i proto, že proti silnějšímu soupeři roste motivace uspět a ne propadnout," zůstal optimistou domácí trenér Vasil Boev.

Litoměřicko - Neratovice / Byškovice 0:0

Litoměřicko: Pechatý – Šimkovský, Suchý, Hanzlík, Grunert – Kabele, Valenta, Vobejda, Kolmistr – Vašut, Kalaš (Strnad, Černý, Štancl, Faust, Hanuš, Větrovec).

Neratovice / Byškovice: Dědek – Tláskal, Šulc, Regner, Pajkrt – Rejman, Zelenka, Božděch, Ďurinda – Kozák, Krejza.

Mojmír Strachota