Litoměřicko oslabení neuneslo. Hosté tak naopak měli o pohodu vystaráno. Tím spíš, že směrem dozadu stíhali včas jakékoliv úsilí soupeře pozornou obranou likvidovat. K tomu všemu jim navíc pomohlo i to, že si sami potykali s koncovkou a po půl hodině hry na ukazateli skóre svítil neuvěřitelný stav 3:0 v jejich prospěch.

„Je mi moc líto, co se přihodilo. Dostal jsem napříč obranou příhru, kterou útočník Čížové vystihl a mně nezbylo nic jiného jako poslednímu než zatáhnout za záchrannou brzdu,“ litoval svého přestupku Šustr.

„Nemám v sobě dost sil, abych se k podobnému zápasu vyjádřil,“ konstatoval s očividným rozčarováním trenér poražených Martin Müller. První ránu zasadil hostiteli v 18. minutě syn někdejšího exslávisty Radima Nečase po Bálkově centru zprava. Než se papírový favorit stihl vzpamatovat, prohrával 0:2. Po faulu na Zahrádku kopali hosté penaltu, kterou Janda s přehledem proměnil. Když po půl hodině střetnutí zvyšoval na 3:0 pro Čížovou ligista Bohemky, posléze Příbrami Polodna, bylo jasné, že je zle. Sympatické na FK přesto bylo, že hráči nezakopli případnou šanci něco zásadního s výsledkem udělat do autu. Naproti hostům si ovšem s koncovkou neporadili ani po centru Trýzny na exligistu Blažka. Ten z gólové parkety poslal míč vedle, aby se následně neujaly ani dobré možnosti Hanuše, Dvořáka či Šimkovského. Na druhé straně mohl trestat chybu domácích obránců Vávra: „Netrefil jsem balon podle svých představ,“ litoval agilní středopolař Sokola.

Pochopitelnou radost měl Müllerův protějšek Aleš Jindra. „Dnes je to pro nás mnohem veselejší než po jiných utkáních. Netřeba ani zdůrazňovat proč. Konečně jsme dnes přerušili neúspěšnou sérii a doufám, že závěr podzimu zvládneme lépe než tomu bylo dosud.“
„Dnes jsem ten nejspokojenější člověk na světě. Jsem strašně šťastná za kluky, realizační tým, trenéra za to, že si odvážíme tři body,“ dodala vedoucí mužstva z Čížové Tereza Kolpeková.

Litoměřicko - Čížová 0:3

Branky: 18. Nečas, 25. Janda z pk, 33. Polodna, ŽK 1:0, ČK 2. Šustr (Litoměřicko), poločas 0:3, r. Tryzna, 200.

Litoměřicko: Plachý – Šimkovský, Šustr, Václavek (65. Jelínek), Dvořák – Trýzna, Šlehofer, Hanuš (87. Valenta), Štancl – Zdržálek – Surmaj (65. Blažek)

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Tomášek, Janoch – Vávra (84. Stojka), Dvořák, Janda (80. Grobár) , Nečas – Válek, Polodna (86. Chytrý). 

Mojmír Strachota