Úvod? Pro hosty cosi jako Erbenova fotbalová pohádka. Míč se zatoulal ke zkušenému Labíkovi, který nedal jinak výbornému brankáři Litoměřicka Měsíčkovi šanci. Po třech minutách se mohl revanšovat Křeček.

Z přímého volného kopu ovšem poslal míč nad. Ve 12. minutě po anglickém centru Sedláčka pod sebe vypálil z první nikým neatakovaný Bastin. Trefil ale pouze pravou tyčku. Zdálo se, že vedoucí celek soutěže se pokusí přidat co nejrychleji pojistku, ovšem nestalo se. Navrch pozvolna získávali prostor domácí. Vytvořili si hned několik slibných možností, ale v rozhodujících chvílích chyběl tolik důležitý moment překvapení, stejně jako přesnosti.

Postupně otestovali gólmana Převýšova J. Procházka, Holub, aby tu největší možnost srovnat krok měl po úniku Holuba po přetaženém centru zleva Křeček. „Škoda, že jsem netrefil balon lépe. Byla to skutečně příležitost, která volala po vyrovnání," litoval ofenzivní středopolař FK.

Po přestávce bylo sympatické, jak se hráči FK snažili smazat jednogólové manko. Obrana Převýšovských ovšem stála na zpevněných nohách. Přesto mohlo být i pro ni moc zle v 75. minutě, kdy se dostal na hranici velkého čtverce Kacafírek, tvrdě vypálil, avšak ke smůle domácích k levé tyčce, kterou si pohlídal i po teči jednoho ze svých beků Vízek.

„To byla skutečně velká škoda. Pro nás pro všechny. Byla by to velká odměna za porci vůle alespoň srovnat a dospět k penaltovému rozstřelu," litoval kanonýr FK Kacafírek. Přišel trest za nevyužitou příležitost. V závěru se uvolnil Bastin a trefil s milimetrovou přesností levý dolní kout litoměřické brány. „Napravil jsem tak aspoň trochu tu zahozenou příležitost nedlouho předtím, kdy jsem nepropálil Měsíčka," neskrýval radost autor druhé a zároveň poslední branky zápasu.

„Věděli jsme předem ledacos o síle domácích fotbalistů. Proto jsme směrem dozadu nic nepodcenili ani v tom nejmenším a spoléhali především ve druhém poločase na šanci navýšit skóre z brejků, což se naštěstí v samotném závěru také podařilo," byl spokojený kouč Převýšova Petr Hrabík.

„Z mého pohledu viděli diváci kvalitní utkání, vedené z obou stran po taktické stránce zodpovědně. K naší velké smůle se stalo to, co se stává. Zatímco hosté své příležitosti zužitkovali v góly, my nikoliv. To neznamená, že by si naši kluci za příkladně obětavý výkon nezasloužili slova uznání," zhodnotil utkání výkonný ředitel domácího FK Vladislav Větrovec.

Litoměřicko – Převýšov 0:2

●Branky: 2. Labík, 88. Bastin, ŽK 1:2, poločas 0:1, r. Kalenda, 258 diváků.
●Litoměřicko: Měsíček – Šimkovský, J. Procházka, Suchý, Šraga (72. Barnat) – Kolmistr, Křeček, Kocourek, Holub (6O. Faust), M. Procházka (65. Šimeček) – Kacafírek.

Mojmír Strachota