„Nic nesmíme podcenit, i když budeme hrát druhý poločas proti deseti. Hosté hrozí nebezpečnými brejky, které jsme však zatím dokázali pozornou obranou likvidovat,“ varoval kabinu o půli zkušený exligový trenér, dnes asistent hlavního kouče SK Václav Hradecký.

Jakoby tušil, co se může přihodit. Svěřenci Martina Müllera v 56. min. Trýznou vyrovnali a nepřestávali zlobit. Do vyloženějšího zakončení se ale nedostávali. Udeřilo tedy na druhé straně, kdy se po závaru před brankou nejlépe zorientoval teprve devatenáctiletý Marek Stockner – 2:1. I přes velkou snahu se hráčům Litoměřicka už do konce zápasu nepodařilo najít skulinku v defenzivě Viktorie.

„Tohle vítězství má pro nás cenu, protože jsme v průběhu týdne měli na marodce čtyři hráče základu. Tři z nich se cítili fit, takže jsme je do sestavy zařadit mohli a za svůj výkon, kterým se dnes prezentovali, zaslouží pochvalu. Litoměřicko se i v oslabení předvedlo po fotbalové stránce v tom nejlepším světle a ukázalo, že v přechodové fázi je silné a velmi nebezpečné. My jsme nic nepodcenili, ale neproměnění šancí, jaké měli Kocourek, Pokorný nebo Hruška, by se nám v některém z nadcházejících utkáních mohlo vymstít,“ konstatoval po utkání domácí trenér Aleš Čvančara.

Kouč poražených Martin Müller naznačil, že zápas nechce podrobně komentovat. Jen krátce poznamenal: „Svůj mančaft mohu jen pochválit za to, jakým způsobem střetnutí zvládl, hlavně ve druhém dějství. Dál se k tomu vyjadřovat nechci.“

Jirny - Litoměřicko 2:1

Branky: 29. Kejha, 68. Stockner – 56. Trýzna, ŽK 2:4, ČK Jelínek (Litoměřicko), poločas 1:0, r. Váňa, 90.

Litoměřicko: Plachý – Šimkovský, Václavek, Šustr, Dvořák – Šlehofer, Trýzna, Jelínek, Hanuš – Zdržálek (66. Valenta) – Surmaj (76. Heřman).

Mojmír Strachota