„Domácí nás překvapili solidním výkonem. Za týden je nesmíme v ničem a v žádném případě ničím podcenit," notovali si úvalští špioni, kteří ve 2. kole právě FK hostí. Než došlo k úvodnímu hvizdu, požádal diváky předseda klubu Radek Bania, aby vzdali čest nedávno zesnulému předsedovi prvoligových Teplic Františku Hrdličkovi – proto, že mezi oběma oddíly funguje velmi dobrá spolupráce.

Co vedlo Úvalské k výše uvedené lichotce. Fakt, že se hrál fotbal, který snesl na této úrovni značku přinejmenším velmi dobré kvality.  „Rád souhlasím," přidal svůj postřeh na adresu svěřenců Štefana Knapík a Pavla Zuny sportovní manažer litoměřického FK Jaroslav Zlata, aby vzápětí nepřímo oslovil zápasový osud slovy:  „Nezlobil bych se ovšem, kdybychom na stejné notě pokračoval ve druhé půli."

Podle nepsaných pravidel vstoupily oba celky do duelu se vzájemným respektem. Pamatovaly na zadní vrátka. O střelecké pokusy na obou stranách tím pádem bylo jako fotbalového šafránu. Faktem je, že víc zlobili před hostujícím gólmanem Patrikem Malinou rtuťovitý Hýř podporován z druhé vlny Pavlíčkem a Dolejškou než hostující velezkušený Kozák, či exligista Kokoška, posléze střídající Chrdle. Poprvé se gólově urodilo v 21. minutě. To se postavil k zahrání přímého kopu Jakub Dolejška:  „Jsem rád, že jsem konečně balon trefil tak, jak se trefit má," netajil se se svou radostí autor branky. Snaha soupeře srovnat krok vyšuměla do prázdna.

Po přestávce bylo nad slunce jasné, jak moc by hosté rádi vyrovnali. Vytvořili si chvilkovou územní převahu, ale důsledná obrana domácích jim nepovolila rozehrát finální akci, z níž by mohli zaskočit zkušeného brankáře Diveckého. Až na jednu spletitější situaci přečkali Litoměřičtí soupeřovu snahu  a naopak sami znovu mohli udeřit. Nicméně šance Hýře a střídajícího exligisty Stožického skončily o decimetry vedle Malinovy svatyně. Za oba složil reparát další nová posila Pavlíček. Vychutnal si obránce i gólmana a přidal tolik kýženou pojistku na 2:0.

„Výhra domácích je naprosto zasloužená. Neporadili jsme si s jejich důslednou osobní obranou. A pokud jde o zakončení? Až na dva momenty jsme se nedostali do nějaké vážnější šance. Myslím si, že exnováček nebude hrát v soutěži podřadnou roli," zaznělo v hodnocení střetnutí ústy kouče Neratovic Jiřího Kafky.

„Nezbývá nám nic jiného než klukům poděkovat za odpovědný výkon ve všech řadách. Nepochybně si uvědomili, jak chutná zisk tří bodů po důsledném výkonu ve všech řadách," shodli se kormidelníci vítězů.

Zdroj: Youtube

FK Litoměřice - Neratovice/Byškovice 2:0

Branky: 21. J. Dolejška, 62. Pavlíček, sudí Šimáček, žk 1:0, 358 diváků, poločas 1:0.
Litoměřice: Divecký – M. Novotný (89. Smetana), Beran, Svoboda, Hála – J. Novotný (68. Hranička), Rapavý (80. Rondoš), Grunert, J. Dolejška – Pavlíček (77. Hruška) – Hýř (58. Stožický).    

Mojmír Strachota