„Největším nebezpečím z naší strany byly rohové kopy. Bohužel ani při nich se vedení neurodilo. Domácí spoléhali na brejky. Oběma celkům vadil silný vítr a do přestávky jsme mohli jeho podpory využít více. Stalo se tak ale pouze jednou. Po půlhodině vystihl Dolejška rozehrávku Jamricha a řítil se sám na bránu. Kličkou se zbavil poslední překážky, obránce však zatáhl za záchrannou brzdu, čímž nám dal výhodu pokutového kopu.

Ten Tichý bezpečně proměnil. Za pět minut na to byl ve vápně faulován autor našeho gólu, ale k překvapení všech, i domácích, rozhodčí Zubr tentokrát penaltu neodpískal," zhodnotil první poločas předseda litoměřického FK Radek Bania.

Po přestávce měli výhodu větru v zádech hostitelé. Tlačili se do útoku a ještě přitvrdili v soubojích. Hosté opláceli stejnou mincí jako domácí v prvním poločase brejky. První gólovou příležitost v této fázi utkání měli Lounští. Zprava odcentroval Němec a Koudelka na hranici malého vápna hlavičkoval, ale trefil pouze náruč gólmana Diveckého. I v dalších minutách byli domácí aktivnější, ale zadáci hostí pracovali spolehlivě.

Zlom nastal 20 minut před závěrečným hvizdem, kdy navrh začali mít Litoměřičtí.

„Nejdříve Hruška, po něm dvakrát Grunert a nakonec Tichý měli velké šance. Posledně jmenovaný dal dokonce branku, ale jeho střela po kličce gólmanovi lehce trefila na čáře ležícího Dolejšku. Ten neměl šanci balónu uhnout. Asistent rozhodčího na lajně musel odmával ofsajd.

Málokdy viděná smůla ovlivnila konečný výsledek. Kdybychom zvýšili na 2:0, bylo by po zápase. Opak se stal pravdou, protože na druhé straně zaúřadoval kopec smůly.

Obranný odkop domácích totiž díky větru nabral nečekanou rychlost, přelétl naši obranu, za kterou si naběhl Matyáš. M. Novotnému nezbylo nic jiného, než ho faulovat, za což rozhodčí nařídil přímý volný kop. Asistent na pomezí však signalizoval, že k faulu došlo ve vápně. Následně nařízenou penaltu Zelinka proměnil," konstatoval litoměřický šéf.

Na řadu přišly pro hosty neoblíbené penalty. S těmi si na podzim hned několikrát nepotykali. I tentokrát při nich selhali zkušení Svoboda a Rapavý. Bonusový bod tak vyšuměl do prázdna. V pořadí již pátý. Stačí jen letmý pohled na tabulku a každému je jasné, s jakým náskokem by Litoměřičtí vedli.

Louny - Litoměřice 2:1 pk

Branky: 77. Zelinka z pen. - 31. Tichý z pen., ŽK 5:3, poločas 0:1, r. Zubr, 120.
Litoměřice: Divecký - (90. Ekrt) Čámský, M. Novotný, Svoboda, Smetana - Hruška (77. Rondoš), Grunert, Dolejška, Hála - Hranička (70. Rapavý), Tichý.

Mojmír Strachota