I. A třída

Po bezbrankovém poločase v Oldřichově, i když byli hosté o něco lepší, se rozhodlo ve druhé části. „Po hrubce domácího brankáře zakončoval Marčaník do prázdné. Ke konci se Oldřichov tlačil dopředu za vyrovnáním. Díky otevřené obraně jsme se dostávali ke slibným brejkům, až ten v 90. minutě proměnil Espinosa. S výhrou i předvedenou hrou jsem spokojený, hrál se fotbal na úrovni krajského přeboru,“ poznamenal lovosický trenér Roman Podrazil. Dnes je na programu dohrávka s Mojžířem (17).

V Křešicích skórovali jako první hosté, ale Lepič dvěma góly zápas do půle otočil. Rumburk pak vyrovnal, ale z penalty šli domácí znovu do vedení. To neunesl Čuda, který viděl červenou. Křešičtí v závěru výhru pojistili. „Těžko komentovat takový zápas. Kdo neviděl, neuvěří,“ začal s hodnocením rumburský trenér Roman Häusler. Hosty porazil Jiří Lepič. „Domácí zaparkovali před vápnem autobus a nakopávali míče na rychlého útočníka. Tahle taktika na nás stačila,“ posteskl si Häusler. „Na popud pomezního odpískal hlavní rozhodčí hodně diskutabilní penaltu. Podle mě nebyla, ale minule jsme pro změnu kopali také vymyšlený pokutový kop,“ přiznal. Minutu po třetí brance domácích se nechal vyloučit frustrovaný Čuda. „Od tak zkušeného hráče bych tohle nečekal. Počastoval sudího nadávkami, byly hodně vulgární. Hodně zbytečné,“ litoval. Hosté se hnali za vyrovnáním, domácí Lepič jim ale dvakrát utekl a rozhodl. „V první řadě si musí každý z hráčů posypat hlavu popelem a přiznat si, co mohl udělat lépe a kolik toho na hřišti odevzdal. Pokud chceme hrát na špici a v každém zápase bodovat, musíme hrát vždy na sto procent a zvládnout zápas v hlavách. Přitom Křešice nebyly při vší úctě těžkým soupeřem,“ uzavřel hodnocení rumburský kouč.

Libochovice se nedočkaly ani v Libouchci, kde domácím fotbalistům k výhře stačilo trestat jejich chyby. Bohušovice podlehly v Děčíně, kde po první části vedly 1:0 a od 72. minuty hrály přesilovku. Domácí ale přidali v oslabení dvě branky. „Soupeře jsme ve druhé půli zamkli, trpělivě útočili a dali dva góly. Hosté se snažili vyrovnat, devět minut před koncem ale uplatnil důraz Přibyl a prakticky rozhodl. To Bohušovice zlomilo, ke konci se ještě trefil Lhoták. Kluci hráli dobře,“ pochvaloval si vedoucí Junioru Miroslav Tyl.

Výsledky: Oldřichov – Lovosice 0:2 (0:0). Branky: Marčaník, Espinosa.
Lovosice: Šafránek – Suchý, Kočina, Vochomůrka, Drbal – Walter (75. Espinosa), Zdvořák (57. Krpeš), Lenrt, Baborák – Hušek, Marčaník.

Děčín – Bohušovice 4:1 (0:1). Branky: Betyár, Borovec, Přibyl, Lhoták – Dalešický, ČK Betyár (Junior Děčín).
Bohušovice: Šplíchal – Dráb, Matějka, Martínek, Trnka (89. Valenta) – Dalešický, Fiala, Kyzlík, Šikner (55. Brůža), Mikoláš (88. Koblížek) – Ortbauer.

Libouchec – Libochovice 4:0 (3:0). Branky: Černohorský 2, Hammer, Lácha.
Libochovice: Spodniak – Zůna, Pinďák (29. Šturm), Wiesner, Chlouba – Košťál, Oros, Urban, M. Hudik, Novák – Musil.

Křešice – Rumburk 5:2 (2:1). Branky: Lepič 4, Schoř – Dinh, Chlan, ČK Čuda (Rumb.).
Křešice: Větvička – L. Hrdý, T. Hrdý, Loula, Schoř – Patka, Tuháček, Bader (62. Svátek), Lédl – Lepič, Satran.

I. B třída

Ve fotbalové I. B třídě sk. B se hrála tři okresní derby. A body odvezl jen Bezděkov z Liběšic. Podřipan Rovné porazil Černiv 4:0 a Roudnice rozstřílela Malé Žernoseky 6:0. „Myslím, že rozhodl třetí gól, pak už to hosté zabalili. Ale hráli jsme celkem dobře, určitě lépe než v Dušníkách,“ vzpomněl si na prohru 2:0 kouč Roudnice Roman Potočný. A právě Dušníky se postaraly o překvapení, když dokázaly díky brance Lukeše vyhrát v Dubí. „Ve druhé půli jsme byli pod tlakem, ale měli jsme štěstí a výhru udrželi,“ těšilo Jaroslava Honzajka z vedení SK Dušníky.

Výsledky: Liběšice – Bezděkov 0:4 (branky: Hubený, Kautský, Čaněk, Pištora), Roudnice – Malé Žernoseky 6:0 (Hubený 2, Krása, Pilař, Kalous, Husák), Dubí – Dušníky 0:1 (Lukeš), Duchcov – České Kopisty 2:3 (Kliský 2 – Kutzler, Tůma, Podaný), Lukavec – Kostomlaty 3:0 (Udatný 2, Engl), Rovné – Černiv 4:0 (Gipfl, Ullman, Kotrba, Sedláček), Hrob – Ohníč 3:4 (Týma, Brandl, Vinš – Kindl 2, Čechák, Horák).