Rozjezd po jedenáctileté pauze v divizi jste předloni zvládli. V té druhé sezóně, nedávno skončené, jste dokonce do pátého kola, kdy jste doma nečekaně prohráli s Rakovníkem 1:3, nepoznali hořkost porážky. I po tomto klopýtnutí jste však zdolali postupně Chomutov, předtím venku Vilémov, aby konkurence o vás hovořila s respektem.
Ano, to máte pravdu. Co dodat? Všechno fungovalo tak, jak mělo. Do nové sezóny jsme vstupovali s tím, že druhý rok v divizi je vždy horší. Nováčkovská euforie opadla, ale i přes to se nám povedl začátek perfektně. Bohužel přišlo velké uspokojení a s tím i špatné výsledky.

Na co příznivci FK dlouho nezapomínali, to byla domácí porážka od rivala z Lovosic ve 12. kole. Ačkoliv jste ještě v 90. minutě vedli 2:1, nakonec jste odešli do kabin se svěšenými hlavami, protože jste prohráli gólem ve třetí minutě nastavení 2:3.
To byl asi jeden ze zlomových okamžiků sezóny. Utkání nám vzalo hodně sil a to nejen fyzických, ale i po psychické stránce. Sebevědomí šlo dolů a začali jsme hledat chyby tam, kde nebyly. Začátek konce.

Třinácté místo po skončené sezóně nemění svým způsobem nic na faktu, že se na městském stadionu v Litoměřicích bude kopat ČFL?
To se asi jen tak někomu nepodaří a historie to asi ani nepamatuje. Každopádně je to tak, v Litoměřicích se bude kopat soutěž, která tu ještě nebyla.

Jen dobře, že se bude hrát právě v Máchově městě?
Jak už bylo řečeno, historie ČFL Litoměřice nepamatuje a otázkou spíše je, proč této nabídky nevyužít a nehrát. Vždycky je to otázkou peněz a tady je třeba zdůraznit, že město Litoměřice nám výrazně pomáhá. Každopádně je to dobře i pro naší rozšířenou základnu mládeže, která se v Litoměřicích dělá na velmi dobré úrovni.

Jaké utkání byste nejraději vymazal z paměti?
Těch utkání je rozhodně více, vlastně všechna prohraná na domácím trávníku hodně mrzí, ale rozhodně nejde zapomenout na prohru s Lovosicemi, Motorletem nebo Vilémovem. Musím zmínit jeden venkovní zápas a to v Libiši, kde jsme vedli v desáté minutě 2:0, ale vlastními chybami a nezodpovědností zápas prohráli 3:2.

Někteří rádoby fanoušci po řadě neúspěšných výsledků tvrdili, že v kabině nepanovala ta správná bojovná nálada, především před zápasy?
Žádného z fanoušků jsem v kabině neviděl, takže nevím, z čeho soudí (smích). Nebyl žádný zápas, který bychom vypustili a šli z kabiny na hřiště s tím, že bychom chtěli prohrát. Tréninková morálka byla výborná, na každém tréninku bylo až dvacet hráčů. V posledních kolech chyběla sportovní motivace a to se bohužel odrazilo na výsledcích týmu.

Domníváte se, že je divize B skupinou hratelnější než třeba skupina C?
Jelikož jsme skupinu C nehráli a ani jeden zápas neviděli, tak nemůžu soudit.

Kdo byl pro vás jako soupeř tím největším překvapením co se hry a výsledků týče? Byl to např. Český Brod, který měl i díky zkušenostem z „céčka" vynikající jaro, což mimochodem jeho hráči potvrdili i v posledním kole výhrou 3:0 u vás?
Český Brod vyhlašoval, že nebude hrát druhé housle, vhodně posílil a ukázal svoji sílu. Překvapením jsou pro mě ale výsledky Lovosických. Kdyby někdo před začátkem soutěže řekl, že právě oni budou vítězem, těžko bych věřil. Každopádně jejich první místo je zasloužené.

K uzavření kapitoly kopané FK Litoměřice, ASK Lovosice, vytvoření silného týmu v regionu, byste ještě chtěl něco doplnit?
Je třeba zdůraznit, že se v Lovosicích bude fotbal hrát i v dalších sezónách, ale prozatím v jiné soutěži. Naším cílem pro Litoměřicko bude vytvořit silný, konkurenceschopný tým, který bude dobře reprezentovat naše město, předváděnou hrou bavit diváky a bude vzorem pro naši mládež.

Mojmír Strachota