Prohru ne překvapivou. Pro toho, kdo se vyzná v novém složení FK Chmel. V základu totiž hrálo prim hned šest někdejších ligistů. Na čele s gólmanem Klímou, středopolaři Mackem, Poláčkem, Lanczem a třeba Sieglem konče.

Tentokrát přivítaly Litoměřice Strupčice (bilance z loňska 1:1 doma, 2:1 venku). Všechno od prvních minut nasvědčovalo tomu, že svěřenci kouče Jaroslava Zlaty chtějí v dobré bilanci pokračovat. Diktovali tempo hry. Pokoušeli se často o zakončení.

Muška ovšem brečela. Nevyšel ani Dolejškův dalekonosný pokus, který viděl stát strupčického brankáře Jiráska až na hranici velkého čtverce. Naplnilo se ono donekonečna omílané: když v koncovce selžeš, přijde na druhé straně trest.

Stalo se tak ve 20. minutě. V duchu české fotbalové učebnice našel kolmicí Campr nepokrytého Jukiče. Tomu stačilo udělat pár kroků do výhodné palebné pozice. Zachoval se ala Pepi Bican. Na jeho placku z šestnáctky totiž Divecký nedosáhl (0:1). Kdo čekal, že psychika srazí hostitele do kolen, mýlil se. Ti se nadále tlačili na dostřel strupčické svatyně. Vyrovnáno bylo po půl hodině hry. Po faulu na Tichého si postavil balon na svou parketu Dolejška. Trefil se se stejnou milimetrovou přesností jako v prologu proti kadaňskému Tatranu.

Pět minut na to se mohl do listiny střelců autor vyrovnávací trefy zapsat do listiny střelců opět. Tentokrát však jeho tvrdý projektil poslal k zemi nechtíc hlavičkujícího Hromase. Nicméně nedlouho po Dolejškovi mohl poslat FK do vedení Tichý loňský šuter. Využil chybu hostujících zadáků. Postupoval sám na Jiráska. Napodobil Jukiče. Míč však skončil o decimetry vedle levé tyčky v autě. Ti, co Tichému spílali, vzápětí spalovače chválili za přesnou náhru Grunertovi. Ten patrně zavřel oni a vypálil. Do černého 2:1.

Druhý poločas začal bleskovou akcí domácích. Ve dvanácté vteřině šel míč po trase Dolejška, Tomášek a zakončovatel Rapavý 3:1. Po dalších deseti minutách se akce jak přes kopírák opakovala, stejný nahrávač a stejný střelec 4:1. Od této doby to byl od domácích koncert, který se musel více než dvěma stovkám divákům líbit. Na 5:1 a 6:1 zvyšoval Tichý. Hosté nakonec v posledních pěti minutách využili domácí euforie, kdy si všichni chtěli dát gól, ke snížení na konečných 6:3.

„Líbí se mi, že kluci šli za dobrým výsledkem s příkladným zaujetím. Za to jsem jim musel zatleskat," pochválil mužstvo odchovanec FK, někdejší plejer řady prvoligových celků, mj. Liberce, Č. Budějovic, Plzně aj. Vladimír Puhlovský.

Litoměřice - Strupčice 6:3

• Branky:Rapavý 2, Tichý 2, Dolejška, Grunert - Jukič 2, Šifalda, sudí Beneš, žk 1:4, čk 0:1, 236 diváků, poločas 2:1,

• Litoměřice: Divecký - Smetana, Novotný M., Kocman, Tomášek - Rapavý, Holly, Grunert, Dolejška - Šikl, Tichý. (střídali Novotný J., Hranička, Dráb)