Je jasné, že to nebudou mít Brozanští lehké. Po třech kolech jsou na poslední příčce bez bodu, navíc s jedenácti inkasovanými góly. Potřebují tedy už uspět.

„Hostíme FK Dobrovice, který naposledy nadělil Táborsku B bůra a prý hrál dobře," varuje manažer Sokola Ján Kudlička. Za Dobrovici se v předehrávce trefili dvakrát Kotyza, jednou Volf, z penalty Vajgl a pět minut před koncem pečetil na 5:0 Krystan. V tabulce je soupeř Sokola aktuálně na děleném třetím místě.

A na třetí příčce je v divizní skupině B také výběr ASK Lovosice, který v sobotu dopoledne přivítá Meteor Praha.

„Meteor má mladý mančaft podpořený zkušeným gólmanem, stoperem a útočníkem Fíčkem. Ovšem my hrajeme doma, kde chceme vyhrát každý zápas," jasně říká trenér Karel Zuna. K dispozici nebude mít střelce vítězné branky z předchozího duelu v Úvalech (1:2) Egrta. „Je to tak, bohužel půjde na operaci s kolenem. Máme ale dostatečně široký kádr, navíc v zádech ještě Ústí, takže myslím, že nebudeme mít problém se složením týmu. Ztratili jsme nejprve bod doma se silným Českým Brodem, poté jsme ale získali tři venku. Pokud je teď potvrdíme, budeme s rozjezdem soutěže spokojeni."

Program:Sobota od 17 hodin: divize: Lovosice – Meteor (10:15), Litoměřice – Louny (14). Krajský přebor: Štětí – Krupka (10:15), Střekov – Hrobce. I. A třída: Jílové – Lovosice B (10), Rumburk – Křešice, Libouchec – Pokratice. I. B třída: Bezděkov – Straškov (13:30), Rovné – Litoměřice B, Kozly – Libochovice, Č. Kopisty – Liběšice. Divize žen: Brozany – Libušín.

Neděle od 17: ČFL: Brozany – Dobrovice. I. B třída: Černiv – Dubí. Divize žen: Vědomice – Třebestovice (13:30).

V pozici favorita půjdou do sobotního derby s lounským nováčkem fotbalisté FK Litoměřice (5. místo, 4 body). Hosté už se s domácími utkali v letní pauze, to podlehli 3:1. A ani vstup do soutěže jim nevyšel, po dvou duelech jsou bez bodu poslední (1:7).

Parádní kousek se v minulém kole nejvyšší krajské soutěže povedl fotbalistům Štětí, kteří prohrávali na hřišti LoKo Chomutov 0:3, aby vyhráli 5:3. Zda si střeleckou formu udrželi, bude jasné po dopoledním utkání s Krupkou. Hrobce hrají na Střekově.
V I. A třídě sk. A zahájí nový ročník všechny celky z Litoměřicka u soupeřů. Křešice se představí v Rumburku, který má před startem problémy.

„K prvnímu mistrovskému utkání vyhlížím s velkými obavami, jelikož ze stávajícího kádru nejsou k dispozici díky zranění Chlada, Honců a Šebora. Pokorný dělá vedoucího na táboře, Hadar má pracovní povinnosti, Pilko a Lehrl mají disciplinární trest," prozrazuje kouč Jaroslav Červinka. Pokratice míří do Libouchce a lovosická rezerva, nováček soutěže, hraje v sobotu dopoledne v Jílovém.

Devět účastníků zastupuje region v B skupině I. B třídy. Na derby půjdou fotbaloví fandové do Rovného, Českých Kopist a na Bezděkov.