Tedy mužstvo, s nimž si to svěřenci trenérů Štefana Knapíka a Pavla Zuny rozdali i v závěru letní přípravy doma, aby inkasovali šestku a sami se trefili pouze jednou. Tentokrát se na umělce v Hrobcích debakl nekonal. Ten si mohl mohli odvést mladí sešívaní za předpokladu, že by hostitel nepozahazoval desítku tutovek. Zejména z pokratického hostování navrátilec Honza Šikl. Ten stihl do poločasu hosty dvakrát „politovat".

„Hlavně při příležitosti, kdy jsem ji chtěl dát patičkou. Ta měla skončit gólem," neskrýval své zklamání útočník, který touží po tom, aby se na jaře zabydlel v základní sestavě FK. Servítky si na svou adresu nebrali ani jeho spoluhráči, kteří se vzácně shodovali.

„Přestože je Soukup velmi dobrý gólman, šance, kterých jsme si vytvořili víc než deset, by se měly proměňovat," přiznal jménem svým i ostatních středopolař Rapavý. Aby byl zmíněný výčet srozumitelnější, pak se do velkých příležitostí vedle už jmenovaných dostali dvakrát J. Novotný, Pavlíček, Koranda, Tomášek a Hála. Na druhé straně hosté v poslední osmiminutovce ukázali, co je to školení a jak na sto procent využít nabídnuté brankové příležitosti. Slavističtí junioři totiž ze tří dvě zužitkovali ke srovnání.

Do vedení mohli jít v úvodní čtvrthodince a to hned třikrát Litoměřičtí. Své gólovky nevyužili, aby pak ve 43. minutě nabídli ligistovi Vošáhlíkovi pentli za podtržení Proška. Víšek prokázal, jak lze přečíst záměry střelce. Doslova si pro míč, směřující k levé tyčce, došel. Po přestávce se kopala penalta i na druhé straně. J. Dolejška poslal učebnicovou plackou nechytatelný projektil k pravé tyčce (1:0).

Po čtvrthodince propukla radost v řadách FK znovu. Jakub Dolejška poslal do brejku Hálu a ten nezaváhal (2:0). Ukázal obráncům záda. „I když jsem viděl, že u pravé tyčky není dvakrát dost volného místa, zkusil jsem to a naštěstí i trefil, takže Soukup neměl ani čas reflexivně zareagovat," usmíval se obránce s ofenzivními choutkami.

Až do 82. minuty se nadále hrál na čas přípravy super fotbal, který se přítomným 60 divákům musel líbit. Nicméně – jak se říká – pohrdneš tutovkami a krutý osud ti tu výprodej spočítá. Stalo se během tří minut hned dvakrát. V 82. min. snížil Kuchta a v 85. min. srovnával Pekárek na konečných 2:2.

„Pro sebevědomí mužstva by výhra s tak kvalitním soupeřem měla svůj význam. Myslíme v otázce dopadu na psychiku. To podstatnější jsme však viděli v tom, že se z obou stran hrál dobrý fotbal, který lze označit za součást velmi dobré hernětaktické přípravy," konstatovali předseda FK Radek Bania s koučem Štefanem Knapíkem.

„Na Litoměřických bylo vidět, že nepatří mezi přední týmy divize B náhodou. Prezentovali se velmi dobrou hrou a přehledem. Jen v zakončení se vůči nám zachovali více než galantně. Myslím tím jejich výprodej gólovek, kterých jsme jim povolili více než dost," vyjádřili svorně své postřehy někdejší hvězdy slávistického útoku, dnes trenéři Pavel Řehák s Ivo Knoflíčkem.

„Pro zápas v sobotu na umělce v Teplicích proti tamější U19 bohužel ještě nebudeme mít k dispozici dlouhodobě zraněné opory Berana, Stožického, Tichého ani M. Dolejšku," dodal kouč Štefan Knapík.

Litoměřice – Slavia U23 2:2

Branky: 52. J. Dolejška z pen., 76. Hála – 82. Kuchta, 85. Pekárek, poločas 0:0, r. Holec, 60.
Litoměřice: Víšek – M. Novotný, Svoboda, Matějka, Smetana – Rapavý, Grunert, J. Dolejška, J. Novotný – Pavlíček – Šikl (Čámský, Rondoš, Tomášek, Koranda, Hála).

Mojmír Strachota