V zimě absolvovali svěřenci trenéra Josefa Vinše sedm přípravných duelů, v nichž pětkrát vyhráli a dvakrát odešli poraženi. Novou tváří bude exbrozanský Jiří Vacek.

Ostrý start čeká lídra už dnes dopoledne (10:15), kdy k okresnímu derby nastoupí v Hrobcích proti domácím hráčům. Ti mají za sebou vydařenou přípravu.

„Je to tak, jsme celkem spokojeni, i když vše se ukáže až v jarní části sezóny. Sehráli jsme sedm zápasů převážně proti soupeřům z divize nebo špičky krajského přeboru. Výsledky nebyly tolik důležité, ale byl jsem spokojen hlavně se způsobem hry. Věřím, že se nám na to podaří navázat v sezóně. Hrajeme pro radost a radost přináší výhry, takže chceme na jaře vyhrávat. Nějaké cílové umístění si nestanovujeme, jdeme zápas od zápasu a uvidíme. Já osobně budu rád, když po každém zápase budeme schopni říct, že jsme odvedli na hřišti maximum a naše duely budou lidi kolem hrobeckého fotbalu bavit," říká trenér SK Jaromír Kala.

V kádru došlo k několik změnám. „V zimě skončili Tomáš Matějka a Jiří Vaněk. Jako druhý brankář se vrátil z Německa Jan Lukeš a kádr jsme posilnili dvěma hráči – z Litoměřic přišel Jaromír Hála a z Vraného Petr Matoušek. Od obou si slibujeme, že budou výraznou posilou zadních řad," věří hrobecký kouč, který nevidí jednoznačného favorita.

„Těžko říct. Vzhledem k tomu, že naším cílem je vnutit soupeřům náš způsob hry a ne se jim přizpůsobovat, tak nemám tolik informací o ostatních týmech. Předpokládám, že bude stejně jako na podzim platit, že každý může prohrát s každým a o překvapení nebude nouze."

Podle postavení v tabulce by měli být mírným favoritem hosté, ale v Hrobcích je nečeká snadná úloha. Na podzim totiž doma prohrávali ještě šest minut před koncem 0:2, aby zápas dovedli k remíze a byli úspěšnější v penaltovém rozstřelu.