K věci. Už v 5. minutě mohl účet otevřít Matěj Dolejška. Za necelé dvě minutky pouhé po něm po super kombinaci Grunert, Hranička pálil z postu falešného křídla z voleje obránce Hála. Kousíček vedle tyčky neštěmické brány. Golmana hostí Le se nepovedlo překonat ani Jakubu Dolejškovi. Ten patrně oslovil fotbalového pána boha, protože při něm stáli v té chvíli všichni svatí a hlavně pravá tyč. Pohnout ukazatelem skóre se nepovedlo ani středopolaři Grunertovi. Jeho přímák skončil metr nad pravou šibenicí hostující svatyně. Po půl hodině hry odmítl dát na 1:0 Matěj Dolejška. Z parkety, z níž se branky dávají, poslal míč do připravené náruče Le.

Jak už bývá pravdou a současně nepříjemnou ironií osudu, mohli odcházet domácí do kabin s mankem. Po chybě obrany se dostal lacino do šance Martínek. Řítil se nikým neatakovaný na Diveckého. V jeho prospěch promluvil kopec zkušeností. Pokus neštěmického útočníka o obstřel vyřešil litoměřický brankář házenkářským zákrokem.

Co se nepovedlo do přestávky, stalo se krátce po ní. V probíhající 55. minutě načechral aktivní Hála dezert na hlavu nabíhajícího J. Dolejšky. Ten vyskočil výš než Le, trknul přesně, a tak bylo pro hosty v té chvíli vymalováno (1:0). Když poslal sudí v 71. minutě po sprchy stopera Kliera, nikdo nepochyboval, že tři body zůstanou doma. Chyba lávky, ale naštěstí na čtvrthodinku pouhou.

To utekl zadákům FK Lácha, přečetl postavení Diveckého a trefil tak, jak gólovku popsal šéf domácích Radek Bania: „Jak je to jednoduché dát branku, když se při zakončení jenom trochu myslí."

Dvě minutky před závěrečným hvizdem střídající tandem Šikl J. Novotný rozhodl. První totiž posadil balon na hlavu spoluhráči a tři body zůstaly doma. „Ironií osudu se mohlo stát to, že jsme byli po celé střetnutí lepším týmem a přesto jsme mohli doplatit na výprodej příležitostí.

Jsme rádi za všechny, kteří nám fandili, realizační tým, kabinu, že přece jen fotbalová pravda nezůstala vůči nám slepá," notovali si po zápase trenéři vítězů Štefan Knapík s Pavlem Zunou."

Litoměřice - Neštěmice 2:1

Branky: 54. J. Dolejška, 88. J. Novotný - 77. Lácha, ŽK 1:4, ČK 71. Klier (N. ), poločas 0:0, r. Trégr, 230.
Litoměřice: Divecký Smetana, M. Novotný, Svoboda, Hála Rapavý (81. Horváth), Grunert, J. Dolejška, M. Dolejška (90. Rondoš) Tichý (64. Novotný), Hranička (64. Šikl).

Mojmír Strachota