Generálkou na tento duel bylo utkání proti lídrovi středočeského přeboru Sokolu Ovčáry, tedy proti celku, v jehož kádru je hned několik exligistů. Gólmanem Strakou počínaje přes stopera Studeného a Hykou konče.

„K tomuto poslednímu přípravnému duelu jsme přistoupili zodpovědně. Ne však se skloněnou hlavou.

Známe totiž dobře sílu soupeře a určitý respekt vzbuzoval nejen kvůli tomu, co už bylo uvedeno, ale i z těch důvodů, že si poradil před týdnem s divizním Štětím 3:0. Byl jsem za celý realizační tým však moc rád, že jsme mohli k tomuto zápasu nastoupit téměř v kompletním složení. Chyběl pouze Šikl, který se po čtrnáctidenní nemoci rozehrával v béčku," uvedl šéf FK Radek Bania.

Kdo duel viděl, byl po vyrovnané dvacetiminutovce překvapen tím, jak se Litoměřickým dařili brejky. Nikdo by se nedivil, kdyby střetnutí skončilo divokým skóre 15:4 pro hosty. „Skutečně se nám dařili rychlé protiútoky, při kterých jsme dostávali i zkušenou obranu soupeře do úzkých. Současně jsme si uvědomili, že se budeme trápit v koncovce, ale dokázali jsme z maxima šancí vytěžit pouze minimum," řekl litoměřický předseda klubu. Přesto musel být s góly, o něž se zasloužili Tichý parádní dalekonosnou dělovkou, Rondoš a v závěru chytrým lobem talentovaný F. Novotný, spokojen.

„Hrozný výkon celého týmu," povzdechl si hrající kouč domácích Jan Studený. „Soupeř podal dobrý výkon, zatímco my jsme se doslova trápili. Můžeme být rádi, že jsme v konečném účtování dostali jen tři góly, i když i my jsme šli dvakrát sami na hostujícího gólmana."

Ovčáry - Litoměřice 1:3

Branky: Müller - Tichý, Rondoš, Filip Novotný, poločas 0:1, 60.
Litoměřice: Divecký - Čámský, M. Novotný, Svoboda, Smetana - Hranička, Grunert, Dolejška, Hála - Tichý, Hruška (Matějka, Rondoš, Císař, F. Novotný).