Vilémov se poprvé na jaře představil na vlastním přírodním hřišti. V základní sestavě se objevily tři posily z Varnsdorfu Zieris, Soběslav a Just. V prvním poločase byli aktivnější domácí a zaslouženě se dostali do vedení. Střely Nagyho a Choda obrana hostů nepropustila.

„Ve 21. minutě Očipka přetáhl centr. Ten si našel Vavroušek, zpracoval si míč a uklidil ho k levé tyči," popsal vilémovský manažer Libor Sklenář první branku.

I když měl Vilémov mírnou převahu, další branka nepřišla. „Byli jsme možná o trochu lepší, ale pozorná obrana Brozan nám další trefu nedovolila."

Po změně stran přišla pro domácí ledová sprcha. V 50. minutě zbytečně fauloval ve vápně Soběslav a nařízenou penaltu proměnil Zadina. V 65. minutě Brozany otočily vývoj duelu. „Naši hráči se soustředili na odpískaný faul. Hosté toho využili a z jejich rychlé akce vytěžil střelu k tyči Sdiri," smutně pokračoval manažer domácího souboru. Vilémov se hnal za vyrovnáním. V 83. minutě dostal míč do branky Šťastný.

„Jenže pomezní viděl ofsajd. Podle nás naprosto nesmyslný." I proto Vilémov ztratil další body. Poločasové vedení 1:0 domácí neudrželi a jejich záchranářská situace se opět zkomplikovala.

„Po poločase byli hosté lepší. Naši hráči po inkasovaných gólech vypadli z role. Škoda že rozhodčí neuznali naši vyrovnávací trefu. Do konce zbývá ještě osm kol, ale naše situace je každým neúspěchem vážnější," zdvihl Sklenář varovný prst.

„Byl to celkem dobrý fotbal, zbytečně jsme po chybě inkasovali, ale podařilo se nám to otočit. Ve druhé půli jsme už domácí jasně přehrávali. Vilémov toho moc nepředvedl, asi už je smířený se sestupem," mínil vedoucí hostujícího týmu Jan Kudlička.

Vilémov - Brozany 1:2

• Branky: 21. Vavroušek – 50. Zadina (pen.), 65. Sdiri, ŽK 1:1, poločas 1:0, r. Krupa, 220.
• Brozany: Vacho – Janda, Pešula, Tupý, Bittengel – Kühn, Kopecký, Zadina, Vacek (80. Ahmed) – Sdiri (85. Gnahoui), Franc (89. Vaněk).