Mohly dokonce skórovat jako první, šanci ale neproměnily. A tak začal přebírat aktivitu jejich soupeř, do vedení mohl dostat Pražany Dočekal. V tutovce selhal a stejně se vedlo i Petráškovi, který hlavičkoval nad. Na druhé straně neuspěl v dorážce Pikl, kterého vychytal Brauneis. Skóre se poprvé měnilo před poločasem, nejprve překazil radost Petráškovi po standardce skvělým zákrokem Lipš, ve 42. minutě už se ale Dočekal po rohu prosadil.

Vedení pojistil deset minut po změně stran Volek po brejku, když předtím nedokázali Brozanští úspěšně zakončit svou standardku. A když pak nevyužili hrubku v žižkovské rozehrávce, pykali po akci Hurky potřetí. V závěru pak z levé strany prostřelil gólmana ještě Marek a uzavřel na 0:4.

„Škoda, že jsme nevyužili na začátku dvě dobré příležitosti. Mohlo to být v klidu 2:0 pro nás a nemuseli jsme se strachovat. Brozany pak jednou zahrozily po naší zbytečné chybě, naštěstí neproměnily. Po tom prvním gólu už jsme byli lepší, ve druhé půli jsme dominovali. Nám ten zápas ukázal spoustu věcí, hráli jsme každý poločas v jiném rozestavení, aby všichni hráči před soustředěním měli herní vytížení.

Teď budeme hledat optimální sestavu pro první mistrovské utkání. Soutěž je strašně dlouhá, potřebujeme mít kvalitních osmnáct hráčů a dva gólmany, aby tam byla zastupitelnost na postech," dodal trenér Žižkova Zdeněk Hašek, který se v Roudnici mohl cítit jako doma.

Ještě nedávno totiž právě místní klub vedl ve stejné soutěži a týden před duelem s Brozany se Pod lipou utkal Žižkov s Varnsdorfem (1:3). „To jsem byl nespokojen s přístupem hráčů. Teď to bylo lepší, ale samozřejmě srovnávat oba naše soupeře moc nejde."

Viktorka v přátelském duelu potvrdila roli favorita, po podzimu je na sedmé příčce třetiligové tabulky s desetibodovou ztrátou na dvojici Loko Vltavín Chrudim, zatímco Brozany se krčí na chvostu soutěže. Pražané také nenápadně pokukují po návratu do druhé nejvyšší soutěže. Kádr kvalitu má. „Myslím, že jsme silní. Všechno funguje, jak má, ve Viktorce jsem maximálně spokojený," přiznal třeba Tomáš Petrášek, který i při svém věku (r. 1992) srovnávat může. Ligové soutěže už si vyzkoušel v několika týmech.

Na Brozany čeká další herní příprava v sobotu, kdy od 11 hod. hostí divizní Neratovice Byškovice.

Brozany - Žižkov 0:4

•Branky: 42. Dočekal, 55. Volek, 64. Hurka, 84. Marek, poločas 0:1, r. Vlašič, 60.

•Brozany: Lipš . Golovko, Pikl, Uka, Malina - Řezníček, Šollar, Cibulka, Pelikán - Kučera, Franc (Starczewski, Petrovič, Müller, Stibor, Baku, Zadina).

•Žižkov: I. poločas: Brauneis - Šandera, Petrášek, Kodr, Šimkovský - Křeček - Podrázký, Gebert - Svatonský, Kocourek - Dočekal. II. poločas: Soukup - Drozd, Petrášek, Kodr - Salašovič, Pavlata - Procházka, Volek, Hurka - Klán, Marek.