Derby nejvyšší krajské fotbalové soutěže rozehráli lépe hosté, ale J. Slavíček v první velké šanci zápasu mířil nad. Na druhé straně na poslední chvíli zblokovali střelu Tichého zadáci a s pokusem Beláka si Kysela poradil. Ve 22. minutě se už skóre měnilo. Na dlouhý míč si naběhl Polák a podél Klouba zacílil přesně – 0:1.

Z dalších příležitostí stojí za zmínku určitě ta hrobeckého Kaly či pět minut před poločasem domácího Beláka, který však po ideální uličce netrefil branku. V úvodu druhého poločasu měl více práce Kysela, ale nenudil se ani jeho protějšek. V 69. zakombinovali Kala s Brandejsem, našli Poláka, který si míč připravil, ale pak přestřelil. To napravil o chvíli později, kdy vyslal Kalu a ten před vybíhajícím Kloubem stačil píchnout míč do sítě – 0:2.

V 83. minutě přišel rozhodující okamžik zápasu. Na polovině hřiště podstoupil souboj Brandejs, neodpustil si kritiku rozhodčího a musel do kabin. Domácí přesilovku využili. Nejprve překvapil Kyselu skákavou střelou Slanička a v nastavení ho nešťastnou tečí překonal Neuman. Penaltový rozstřel vyhráli domácí 6:5.

„Pro nás jsou nakonec po tom průběhu ty dva body zlaté. Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. O tom svědčí i šance na obou stranách. My jsme byli dnes šťastnější. Nahrálo nám samozřejmě to zbytečné vyloučení. V závěru jsem pak i věřil, že můžeme dát třetí branku. Jenže místo toho, abychom se na soupeře namáčkli, tak mu povolíme standardku. To se nesmí stávat. Jinak klobouk dolů před hráči obou týmů, že to v tomhle parnu odehráli," poznamenal trenér Štětí Josef Vinš.

To jeho protějšek Marián Řízek nemohl závěrečný kolaps dlouho rozdýchat. „Bod od soupeře by byl jindy možná dobrý, ale když vedete pět minut před koncem 2:0, tak je to jiné. Navíc nás samozřejmě štve nepochopitelná červená Brandejse za kritiku rozhodčího, to bude pálka, dostane dlouhou stopku. Od toho vyloučení začal chaos, jeden se dívá na druhého, přijde střela, Kysela byl špatně postavený a prošlo to tam.

Druhý gól vlastní a je hotovo. Jsem neskutečně naštvaný, když to mám říct takhle slušně." A nebyl by to ani „Mery", kdyby nepřidal nějakou „hlášku". „Dostali jsme zase červenou kartu. Jsme asi nejtrestanější mančaft ve střední Evropě, v Africe, Americe, možná i v Austrálii. To už není možný."

Štětí - Hrobce 3:2 po pen.

•Branky: 86. Slanička, 90. vlastní (Neuman) – 22. Polák, 75. Kala, na pk. 6:5, rozh. penalta Grepl, ŽK 1:5, ČK Brandejs (Hrobce), poločas 0:1, r. Mareš, 120.
•Štětí: Kloub – Čámský, Šimral, Ransdorf, Hrdý – Kucler, Malák (55. Mencl), Slanička, Stejskal (79. Jan Grepl) – Tichý (79. Koráň), Belák.
•Hrobce: Kysela – Hendrich, Matějka, Neuman, J. Kühn – P. Slavíček (46. A. Kühn), Polák, Štorc (68. Sekera), J. Slavíček – Kala (77. Matuszewski), Mikas (46. Brandejs).