Soupeř lídra soutěže je rezervním týmem druholigového Baníku Most a využil situace, že ten hrál v Třinci už v sobotu a v nedělní sestavě tak byla více než polovina hráčů z druhé nejvyšší české soutěže.

Domácí kouč Přemysl Bičovský nemohl počítat s gólmanem Vachem a Cibulkou, kteří si přinesli trest z posledního podzimního duelu s celkem Lovosic, zraněný je nejlepší divizní střelec Benda a pouze z hlediště sledovali střetnutí Marič s rukou v sádře a Potočný, který již hraje nejvyšší soutěž v dresu Teplic.

Brankáři Starczewski a hostující Divkovič však míč za svá záda nepustili, a tak musel rozhodnout penaltový rozstřel. Pokutového kopu se však diváci dočkali již po hodině hry, kdy průnik Černého zastavila obrana hostů faulem. K exekuci se postavil Šollar, jeho střela se však mezi tyče nevešla.

„Se ziskem dvou bodů jsem celkem spokojený," tvrdil Přemysl Bičovský a pokračoval: „Utkání bylo vyrovnané a na hře Chomutova se projevila účast šestice hráčů druholigového Mostu. Přeci jen, jsou to profíci, kteří se fotbalem živí, trénují prakticky každý den a to muselo být znát. Zápas to byl zřejmě remízový, oba týmy měly několik šancí a kdyby se nám podařilo proměnit penaltu, mohli jsme mít tři body, ale jak jsem již říkal, za současné situace dva body beru."

I v dalším kole budou mít Brozany výhodu domácího prostředí, když přivítají Libiš. „Čeká další těžký soupeř, v jeho středu je hodně vysokých hráčů a spoléhá na standardní situace. A právě z nich rozhodl i víkendový duel proti Litoli, když doma vyhrál 3:2."

Brozany - Chomutov 1:0 pk

• Rozhodčí: Vitner. ŽK: 4:5. ČK: 89. Maruna (Ch.). Diváci: 345.
• Brozany: Starczewski – Bittengel, Uka, Tupý, Vacek – Černý (74. Verbíř), Klimpl, Šollar, Franc – Písař (62. Kühn), Divecký.