Čeští fotbalisté do 18 let porazili na úvod Memoriálu Václava Ježka stejně staré Maďary 5:1. Domácí vstoupili do zápasu ve velkém stylu, už ve 2. minutě je poslal do vedení slávista Hájek. Maďaři sice záhy srovnali krok, ovšem ještě do pauzy vrátil českému výběru vedení další Pražák, pro změnu sparťan Šilhart.

Po změně stran už úřadovali pouze Češi, během šestnácti minut se prosadili Sejk ze Slavie, podruhé Šilhart a skóre na konečných 5:1 upravil jeho klubový spoluhráč Toula.

V zahajovacím utkání druhé skupiny remizovali v Litoměřicích Slováci s Ukrajinou 1:1. Další zápas čeká české fotbalisty ve čtvrtek v Ústí nad Labem, kde jsou ubytovaní. V sobotu si zahrají o umístění v Ústí, v Mostě či v opět v Roudnici.

MEMORIÁL VÁCLAVA JEŽKA

Memoriál Václava Ježka hostí v týdnu Ústecký kraj. Kromě českého národního týmu do 18 let se zde představí stejně staří Maďaři, Lotyši, Ukrajinci, Slováci a Severní Makedonie. Vítězové dvou tříčlenných skupin si zahrají finále, druhé týmy o bronz, poslední čeká souboj o 5. příčku.

Kromě úterních zápasů se mohou ve středu na reprezentační zážitek těšit v Brozanech (Lotyšsko-Maďarsko) a v Mostě (S. Makedonie-Ukrajina), ve čtvrtek se hraje v Ústí n. L. (Česko-Lotyšsko) a v Litoměřicích (Slovensko-S. Makedonie).

Všechny zápasy jsou od 17.00, sobotní finále v Ústí od 16.00, o bronz se hraje od 11.00 v Roudnici, o 5. místo od 11.00 v Mostě.

Memoriál Václava Ježka, 1. zápasy:
Česká republika U18 - Maďarsko U18 5:1 (2:1)
Branky: 40. a 65. Šilhart, 2. Hájek, 57. Sejk, 73. Toula – 9. Szalay
Rozhodčí: Klíma - Blažej, Flimmel. Diváci: 300.
Česko: Horníček – Borkovec, Štětka, Matys (K), Suchomel – Nováček, Hájek – Douděra, Sejk, Šilhart – Toula

Slovensko - Ukrajina 1:1.