„Klukům to může být ale přece jedno, protože na podzim si beztak kopnou pod hlavičkou FK Litoměřicko ČFL," nechal se slyšet jeden ze zasvěcených příznivců červenočerných barev FK. Prezident hostů Luboš Holý navíc popřel jakékoliv předzápasové dohody mezi kluby o tom, že nejlepší celek jara velkoryse přenechá body domácímu FK. „To je kapitální nesmysl. Na něco podobného bychom nikdy nepřistoupili."

Hráči jeho slova potvrzovali na pažitu. Přitom trenér nemohl počítat hned s pěticí plejerů, kteří z různých důvodů nemohli k zápasu nastoupit (exligista Hrdlička, další bývalý ligový hráč Šmejkal, popř. Stejskal, Marek a Carda). Neuběhl ani první poločas utkání a hosté měli k dobru dvoubrankové vedení, když skóre otevřel Štěpán Kacafírek, který bude od podzimu oblékat dres FK Litoměřicko.

Ten s nadhledem jemu vlastním zužitkoval příhru Lukeše, která měla oči, aby v závěru prvního dějství došlo na to, že i v kopané platí půjčka za oplátku. To vyzval kolegu z druhé vlny Kacafírek ofenzivně laděného Lukeše. V obou případech neměl Pechatý šanci úspěšně zakročit.

Abychom nebyli nespravedliví – hostiteli nechyběla snaha uhrát pokud možno co nejpřijatelnější výsledek. Tlačil se dopředu, ale defenzivní kvarteto soupeře pracovalo v sobotu spolehlivě. Co přece jen prošlo za jeho záda, likvidoval gólman Otáhal, který se vyznamenal především po parádně provedeném přímém volném kopu Dolejšky.

Za první půlí se ohlédl sportovní manažer FK Jaroslav Zlata slovy: „Prozatím u nás nefunguje téměř nic – směrem dozadu, ba ani dopředu v přechodové fázi. Chceme-li uhrát přijatelnější výsledek, musíme se nejen v uvedených herních záležitostech výrazně zlepšit."

Do druhé půle jako by si Litoměřičtí výtky manažera vzali k srdci. Byli ve všech směrech agilnější, ale výše zmíněná obrana Českobrodských na čele s někdejším hráčem Plzně Smolou si poradila – i s několika zapeklitějšími situacemi – bez ztráty kytičky, újmy na dvoubrankovém náskoku.

„Domnívám se, že jsme si poradili ve všech směrech a především jsme nedovolili Litoměřickým, aby skórovali. To je jistě dobrá vizitka, současně vykřičník za solidními jarními odvetami, které tým absolvoval především v psychické pohodě. S tou šla i pohoda herní," shodli se při hodnocení výkonu svého mužstva prezident s trenérem. Tím spíš, když pro domácí dokonal dílo zkázy v závěru třetí brankou Skořepa.

„Co dodat k tomu výsledku, který hovoří srozumitelnou řečí? Hosté nás potrestali za chyby v obraně góly, zatímco my na druhé straně jsme se nedokázali trefit ani jednou," konstatoval po střetnutí kouč FK Štefan Knapík.

Litoměřice – Český Brod 0:3

●Branky: 11. Kacafírek, 41. Lukeš, 85. Skořepa, ŽK 3:2, poločas 0:2, r. Erlebach, 180.
●Litoměřice: Pechatý – M. Novotný (79. Suchý), Tupý, Beran, Dolejška – Stožický (57. Flégl), Rapavý (68. Pavlíček), Pokorný, Marič – Grunert – Krejza (57. Hranička).

Mojmír Strachota