Hosté však svou pověst v první pětačtyřicetiminutovce nepotvrzovali. Sedmý celek soutěže byl myšlenkami možná ještě v kabině, když jeho branku ohrožovali průnikem Hrachovec či střelami Held s Řezáčem. Hráči Litoměřicka se osmělili až v 18. minutě, kdy se ze sprintu pokoušel o překonání Rondzika v bráně Písku Šimkovský ale přestřelil.

Hned z protiútoku bylo rušno znovu na druhé straně, kde souboj s gólmanem Měsíčkem vyhrál Řezáč, jenže muže v rukavicích zastoupila vracející se obrana. Po půlhodině hry vyrazil na ojedinělý rychlý výpad hostující Faust a to dokonce dvakrát, ale větší nebezpečí z toho nebylo.

První půle patřila Písku. Zbylých patnáct minut se hrálo na jednu branku, o jejíž zteč se domácí útok pokoušel s železnou pravidelností.

Do šestnáctky Litoměřicka létaly centry jeden za druhým, střelci se činili, brankou však žádný pokus neskončil. Až krátce před poločasovým hvizdem posunul míč Voráček na Řezáče, který si balón zpracoval a utekl obráncům. Tváří v tvář Měsíčkovi nezaváhal a gólmana Severočechů obstřelil tak šikovně, že míč z jeho kopačky zapadl těsně za zadní tyč 1:0.

V kabině Litoměřicka létaly o přestávce hromy a blesky. Do hry přišli dva noví hráči do pole a změna nastala i na postu brankáře. Hostující bouře byla slyšet až do písecké kabiny. Domácí věděli, co přijde, přesto na startu druhé půle vyrobili chybu, která je stála cenné body. Ve 49. minutě zůstal v šestnáctce z ničeho nic úplně volný Faust, který měl spoustu času zamířit a poslat míč za bezmocného Rondzika 1:1.

Po obdržené brance se domácí snažili rychle zatlačit a strhnout vedení zpět na svou stranu, jenže aktivitu později přebrali Litoměřičtí. Hra se začala kouskovat a k vidění bylo stále více ostřejších zákroků a drobnějších strkanic. Ubylo vyložených šancí, ale ta, kterou měl minutu před koncem pronikající uzdravený písecký útočník Němec, volala po vítězném gólu. Chybělo však důrazné zakončení.

Duel dospěl do penaltového rozuzlení. Rozstřely ale žlutomodrým nesedí, což potvrdili i v sobotu. Už Edge procedil svůj pokus za Pechatého jen s velkým štěstím, Řeháka s Milcem náhradník v bráně Severočechů vychytal a Zeman orazítkoval tyč. Hosté byli přesnější a od Otavy si odvezli dva body.

Písek - Litoměřicko 1:2 np

●Branky: 44. Řezáč 49. Faust, ŽK Šlehofer, Edge, Held Grunert, Křeček, Kocourek, poločas 1:0, r. Petřík, 240.

●Písek: Rondzik - Šlehofer (66. Sajtl), Řehák, Edge, Zeman, Hrachovec, Milec, J. Held, Voráček, M. Held (83. Němec), Řezáč (79. Grobár).

●Litoměřicko: Měsíček (46. Pechatý) - Suchý, J. Procházka, Šimkovský, Faust (60. Kolmistr), Grunert, Hanuš, M. Procházka (46. Šraga), Křeček, Holub (46. Kocourek), Kabele.