Odvezli si z horké půdy přesněji řečeno rozbahněného pažitu tři body. Smazali tak relativní manko z podzimu. To se totiž doma museli spokojit s pouhým bodíkem.

„Od úvodního hvizdu do posledního se bojovalo nesmlouvavě z obou stran nejen co se otázek osobních soubojů, ale i taktického myšlení týkalo. Přitom to nebylo snadné. Chvílemi lilo jako z konve. Padaly dokonce i kroupy. V uctivé vzdálenosti se míhaly na obloze blesky. Ne, nebylo zapotřebí kvůli bezpečnosti hráčů utkání přerušit. Bouřilo totiž v uctivé vzdálenosti od stadionu.

Přesto o to větší respekt mají z naší strany aktéři obou celků, jak se dokázali s nepřízní počasí poprat," pochválili týmy šéf hostujícího FK Radek Bania s trenérem Jaroslavem Zlatou.

„Do vedení jsme se dostali v 11. minutě. Tichý se šikovně uvolnil a zamířil přesně. Míč poslal do sítě angličanem. Po půlhodině hry se prosadil domácí Šifalda. Poradil si s našimi zadáky obdobně jako Tichý. Vedení jsme na svou stranu mohli strhnout ve 40. minutě, popřípadě o tři minuty později. Napřed jsme nezužitkovali závar a poté si Stejskal nepotykal s přesnou muškou. Velkou kliku jsme měli v 70. minutě. Vrba si na velkém vápně udělal i Diveckého. Patrně v obavě, aby se balon nezastavil v některé z louží, napálil ho nad naši bránu. Naše hluboké oddechnutí muselo být slyšet daleko. Ono když nedáš, zapláčeš nad výdělkem, se naplnilo za šest minut po sérii rohů. Při těch se umí nejlépe zorientovat i prosadit náš stoper Svoboda.

Co bychom neradi opomenuli je nejen to, v jakých klimatických podmínkách obě mužstva zápas odehrála, ale i to, jak k zápasu přistoupila se vzájemnou ohleduplností. To zasluhuje klobouk dolů."

SK Strupčice - FK Litoměřice 1:2

• Branky:31. Šifalda 11. Tichý, 76. Svoboda, ŽK 3:5, poločas 1:1, r. Dočekal, 90.

• Litoměřice: Divecký - Novotný, Novák, Svoboda, Petrus - Rondoš, Grunert, Stejskal, Rapavý (88. Rosocha) - Tichý (85. Mikoláš), Krejza (76. Hranička).

Mojmír Strachota