Vstup do duelu nebyl pro trenéra Litoměřicka Karla Zunu nejpříjemnější, už v páté minutě musel sáhnout ke střídání, zraněného Štancla nahradil Procházkou. Domácí, kteří jsou známi svou tvrdostí, nicméně korektností v osobních soubojích, nestačili po půl hodině hry na Pavlíčka. Ofenzivní středopolař nedal ve 29. minutě domácímu golmanovi Michňovi sebemenší šanci zakročit proti jeho technické střele. Meteor odpověděl ve 36. minutě Daňhelem, který se z nařízené penalty nemýlil.

Obraz hry se po přestávce nezměnil, hosté i nadále určovali průběh zápasu a tak netrvalo dlouho a nová útočná akvizice, posila z divizního Českého Brodu Štěpán Kacafírek, poslal hosty znovu do vedení. Když stejný hráč potvrdil převahu Litoměřicka svou druhou brankou, nikdo už nepochyboval, že do druhého kola poháru postoupí. Svěřencům trenéra Jeřábka se podařilo ještě výsledek korigovat, ale až v nastaveném čase.

„Škoda zranění. Jinak první poločas byl z mého pohledu po herní stránce vyrovnaný, měli jsme herně navrch, ale domácí pozorně bránili a snažili se využívat rychlé brejky, u kterých byl šikovný Hrdina. Ve druhém dějství jsme byli jednoznačně lepší a můžeme jen litovat, že jsme Meteor nepotrestali vyšším porážkou, když ty naše největší šance nedali Marič a znovu Kacafírek," zhodnotil utkání předseda vítězného celku Radek Bania.

V 2. kole MOL Cupu se FK Litoměřicko utká s prvoligovou Příbramí. Zápase se hraje ve středu 10. srpna od 17 hodin v Litoměřicích.

Meteor Praha VIII - FK Litoměřicko 2:3

Branky: 36. Daňhel z pk, 90+1 Stibora 29. Pavlíček, 49., 84. Kacafírek, sudí Cupl, žk 5:4, 116 diváků, poločas 1:1.

FK Litoměřicko: Měsíček - Šimkovský, Štancl (5. Procházka), Suchý, Šraga - Marič, Křeček, Holub (73. Hanzlík), Hanuš - Kacafírek, Pavlíček (46. Grunert).