„Vážení sportovní přátelé, je nejvyšší čas vám poodkrýt plány FK do blízké i vzdálenější budoucnosti. Plánovali jsme vše zveřejnit, až to bude tzv. stoprocentně jisté, ale zjišťujeme, že se začínají šířit fámy, polopravdy a někdy i vyložené nesmysly. Změny přicházejí ve dvou rovinách. První je vznik nového subjektu FK Litoměřicko.

Litoměřicko bude spojení dvou klubů z Litoměřic, FK a Sokola Pokratice. Tímto společným krokem chceme navázat na úspěšné projekty např. Táborska, Hořovicka a dalších, které díky sloučení blízkých klubů mohly začít pracovat na koncepci rozvoje mládežnických týmů, které místo konkurenčního boje „kolem komína" vytvořily silnou základnu, která teď může žádat o statusy tréninkových center či ligových soutěží. A nejen to, může obsadit soutěže i týmy B, C, přesně podle výkonnosti malých fotbalistů.

To znamená, že si zahrají všechny děti a o to by mělo jít především. Samozřejmě benefit to bude mít i pro týmy dospělých. Vytvoří se silný A tým (viz. druhá rovina), který bude hrát na FK, ale také B tým, který bude mít základnu v Pokraticích a bude složený hlavně z mladíků, kteří se v něm budou připravovat na vstup do velkého fotbalu. Také vznikne C tým z hráčů stávajícího B a C týmu FK a D tým – hráči ze současných B a C týmů Pokratic. Tímto sloučením zvýšíme portfolio našich mužstev ze současných 14 na 19.

Druhou, neméně důležitou rovinou jsou změny ve vedení FK. Na valné hromadě se ustanovil nový pětičlenný výbor ve složení: Radek Bania předseda oddílu, Pavel Šemelík místopředseda oddílu, Vladislav Větrovec, Martin Dlouhý a Jaromír Mareš členové výboru. Sekretářem klubu je Pavel Grund. Již z tohoto nového složení vidíte, že se nám podařilo zakopat „válečnou sekyru" a navázat na spolupráci, která fungovala před nějakým časem v Pokraticích.

Od nových členů očekáváme, že se aktivně zapojí do dění v klubu a už teď máme od nich příslib nejen na zlepšení ekonomických podmínek, ale i materiálního zabezpečení a také, což je velmi důležité, hráčského kádru. Tudíž mohu říci, že naším cílem je od dalších sezón bojovat o historický postup do ČFL s A týmem, B tým bude mít úkol ještě jednoznačnější, okamžitý postup do KP. Samozřejmě si uvědomujeme, že nás nečeká lehká práce, ale pokud nechceme stagnovat či opouštět těžce vybudované pozice, musíme udělat krok dopředu a to si myslíme, že vznik FK Litoměřicko je. Prosím, držte nám palce a kdyby nešlo něco hned, mějte s námi trpělivost."