V první půli byl zápas vyrovnaný, první šanci měli domácí fotbalisté. Osumanu šel už v sedmé minutě sám na brankaře hostů, ale vystřelil mimo. V 10. minutě se poprvé snažili zavařit domácím fotbalisté Lovosic, ale také pohořeli. V 15. minutě pálil žatecký Lácha jen do gólmana Marka, stejně jako hostující Bukač do Jakubova ve 24. minutě. Ve 25. minutě sice skončil míč v žatecké síti, ale až poté, co byl odpískán faul na Jakubova. Ve 28. měl další velkou šanci hostující Bukač, prokličkoval mezi třemi hráči Žatce, zakončil ale jen těsně vedle pravé tyče.

Poslední slovo měli v první části hry domácí, ve 38. minutě se hlavou neprosadil Klasna, ani z dorážky Duvnjak.

Do druhé půle ale vstoupili lépe hosté, v 66. měl vyloženou šanci Hanych, ale Jakubov byl opět úspěšnější. V dalších minutách měli stále více balon na kopačkách hosté, ale své šance neproměňovali. V 72. minutě z úhlu Laušman pálil jen do připraveného Jakubova.

Dvě poslední příležitosti ke změně skóre měli v posledních minutách přece jen domácí. V obou případech měl příležitost Duvnjak a v obou případech selhal. Nejprve pálil v 79. minutě a brankář Lovosic jeho pokus kryl. Podruhé se dostal do vyložené šance v 89. minutě, když ho kolmicí vyslal do souboje s gólmanem Lácha, ale Marka překonat nedokázal.

Po dělbě bodů má Žatec v divizivní tabulce po podzimu čtyřiadvacet bodů. V patnácti zápasech dokázali fotbalisté Slavoje šestkrát zvítězit, šestkrát remizovali a třikrát prohráli.

„Jsem zklamaný. Měli jsme vyhrát. Před zápasem by byl  jeden bod dobrý, po něm už to tak nevidím. Po šanci Osumana, který se sice dostal do zakončení po faulu, jsme měli tři dobré příležitosti my. Dvakrát Bukač, pak i Caitaml.

Asi po půlhodině jsme dali podle mě regulérní gól, ovšem rozhodčí byli proti. Na druhé straně nás v závěru poločasu podržel Marek. Ten podal, stejně jako domácí Jakubov, velmi dobrý výkon. Ve druhém poločase jsme byli lepší. Výkon byl z naší strany velmi dobrý, ovšem v koncovce se nám nedařilo. Škoda, mohlo to být ještě lepší," dodal kouč Lovosic Antonín Marčaník


Žatec – Lovosice 0:0

• ŽK 3:3, r. Štěrba, 100 diváků.
• Žatec: Jakubov – Fiřt, Bešík, Duran, Krejčík – Kmoch (45. Černý), Heinc, Lácha, Klasna – Osumanu (70. Stožický), Duvnjak.
• Lovosice: Marek – Jelen, Rada, Stejskal, Hušek – Šťástka (85. Banda), Macháček, Laušman, Caitaml (46. Faust) – Bukač, Hanych (70. Janů).