Hosté začali hodně sebevědomě. Opanovali hřiště a z tlaku vytěžili v desáté minutě vedoucí gól. Macháčkův pokus sice gólman Kohlbeck stačil ztlumit, ale cestě míče do sítě nezabránil. Meteor se osměloval. Nejprve standardku Míči zakončoval Fíček, v 16. minutě pak jeden z hráčů Meteoru pálil nebezpečně hlavou.

Ve 23. minutě bylo srovnáno. Chybu v defenzivě celku z Podřipska využil Held. Ten našel  Fíčka, který potvrdil, že k nejlepším střelcům Meteoru v posledních letech nepatří náhodou – 1:1. A po půlhodině    bylo pro svěřence Pavla Janečka ještě hůř. Bojčuk nedosáhl na míč po rohu a Daňhel ho s pomocí tyče dopravil za záda roudnického gólmana.

Naději vykřesal hostujícímu týmu krátce po změně stran střídající Ansuma. Ten zakončil akci Brožíka se Svátkem – 2:2.

Z vyrovnání se však hosté dlouho neradovali. V 54. minutě si mohl po rohu vybrat místo v roudnické brance neobsazený Ptáček – 3:2. Roudničtí nebyli schopni odpovědět. Byli to naopak domácí, kterým stačil důraz a standardky. Když čtvrthodinky před koncem nechali hosté odcentrovat z pravé strany Kadlece, bylo hotovo. Fíček byl totiž u míče dřív než Bojčuk i bránící bek.

„My jsme dnes hráli v podstatě o všechno. V těch předchozích zápasech jsme sice herně nepropadali, ale body jsme neměli. Dnes jsme navíc dostali první gól. Kluci si pak ale asi uvědomili, že už není na co čekat. Zabrali a naštěstí nám to tam napadalo," dodal spokojený kouč Meteoru Josef Pleticha.

„Po tom gólu, co jsme dali a předváděli, se hráči asi uspokojili. Pak přišla hrubá chyba Macháčka, který jim v podstatě nahrál, následoval druhý gól. Soupeř nebyl fotbalovější. Nevyrovnali jsme se však s jeho bojovností a důrazem. V tom nás předčil. Celá obrana se v těch chybách vystřídala. Když se to nasčítá, tak to znamená, že ty góly jsme museli dostat.

Zápas nás dostal trochu do kolen. Uvidíme, jak se s tím vyrovnáme. Zda ve středu  Převýšov zvládneme. Nejsem si jistý, zda naskočí T. Kučera, jinak by měl být kádr pohromadě. Víc hráčů asi k dispozici mít nebudeme. „Musa" s námi byl na dvou trénincích. Dostal se do gólovky, tu proměnil. Hrál ovšem před tím nižší soutěž, je těžko brzy soudit, jak nám bude prospěšný," poznamenal roudnický trenér Pavel Janeček.

Ve středu hostí Roudnice od 17 hodin tým z Převýšova.

Meteor - Roudnice 4:2

• Branky: 23. a 75. Fíček, 30. Daňhel, 54. Ptáček – 10. Macháček, 50. Ansuma, ŽK: Kadlec – Kratochvíl, Bíro, Svátek. Rozhodčí: Šedivka. Poločas: 2:1. Diváci: 260.
• Meteor: Kohlbeck – Ptáček, Moudrý (46. Minárčik), Daňhel, Hauer – Kadlec (80. Maxa), Held (89. Janda st.), Štefan, Míča (81. Janda ml.) – Klavík, Fíček (88. Vobořil).
• Roudnice: Bojčuk – Chalupa, Petrášek, Kratochvíl, Macháček – Šimkovský (39. Brožík), Bíro, Kučera, Tichý (46. Ansuma) – Hrdlička (78. Pavlíček), Svátek.