„Vím o Litoměřických, že se na nováčka prezentují solidním kombinačním fotbalem. Nebude to pro hosty v žádném případě snadná záležitost."

Svěřenci trenéru Knapíka a Zuny se snažili jeho slova potvrdit i tentokrát. Tím spíš, když v tom kole druhém prohráli dost nešťastně v Úvalech, které dopoledne šokovaly výhrou na lovosickém ASK

Hned v úvodu se mohl do listiny střelců zapsat J. Dolejška. Hlavičkoval však z tutové parkety  mimo. Snažení o ztečení Aschenbrennerovy svatyně pokračovala. Defenzívní val chmelařů však  pracoval spolehlivě. Eliminoval tak mimo jiné po půl hodině hry i slibnou  individuální možnost Tichého.

Neporadil si ovšem v 38. minutě po kombinaci Pavlíčka se  Stožickým a navrch s českou uličkou zleva, do které si naběhl Dolejška. Díky tomu se objevil před žateckým gólmanem nikým neatakovaný, ale po zakončení  čapnul  spánky do dlaní.

„Volil jsem technické zakončení. To, že balon skončil o pár decimetrů vedle Aschenbrennerovy brány mě neomlouvá" litoval neproměněné možnosti poslat FK do vedení litoměřický ofenzívní středopolař.

A co hosté? Na domácí zkušené obranné kvarteto do poločasu nevymysleli téměř nic. Jen Strnad chtěl po půl hodině zleva přihrávat, ale jeho šouráček se zatoulal k Víškově pravé tyčce. U ní si na něj litoměřický brankář počkal a s jistotou sobě vlastní  tuto „šanci" zpacifikoval.

Rozuzlení přinesla až závěrečná dvacetiminutovka. „Petr Tichý po obdobné kombinaci tří z první půle nic v zakončení neuspěchal. Položil si Aschenbrennera a poslal FK do vedení. Ještě větší radost udělal fanouškům střídající Hýř. Ten byl na pažitu sotva dvě minutky a do třetice naplnil toho všeho dobrého. Tedy akci ne nepodobné těm zmíněným dvěma a přidal veledůležitou pojistku na 2:0. Aby nebylo všeho málo do třetice se trefil znovu „žolík" Péťa (čti Hýř)," popsal rozhodující momenty utkání sportovní manažer vítězů Jaroslav Zlata.

„Stalo se to, co se stát nesmí. Tým musí pracovat od první do poslední minuty naplno. Chcete-li koncentrovaně a ne si vybrat time – out v té fázi střetnutí, kdy se rozhoduje  o výsledku," uhodil žatecký herně taktický problém na hlavičku internacionál, poradce hostí a z úvodu „utajovaný" anonym Martin Frýdek.

„Věřili jsme, že se kluci dříve, nebo později v koncovce prosadí a že důležité body zůstanou doma," nepochyboval o výhře svých svěřenců litoměřický tandem Knapík – Zuna.

V příštím kole se Litoměřice představí v Novém Strašecí.

Litoměřice - Žatec 3:0

Branky: 75. a 90. Hýř, 69. Tichý, r. Šimeček, ŽK 5:2, poločas 0:0, 356.
Litoměřice: Víšek – M. Novotný, Beran, Svoboda, Hála – Rapavý (64. J. Novotný), Stožický (77. Smetana), Grunert, J. Dolejška (90. Matějka) – Pavlíček (86. Hruška) – Tichý (73. Hýř).
Žatec: Aschenbrenner – Sýs, A. Hynek, Heinc, V. Hynek (74. Klíma) – Hodina (62 J. Hynek), Bešík, Rosendo, Strnad – Bednář, Karban (71. Tretyak).    

Mojmír Strachota