Vyhráli, ale o tři body se museli proti oslabeným hostům obávat díky neproměňovaní tří velkých brankových příležitostí. Hosté se totiž od 80. minuty nezříkali případné příležitosti na vyrovnání.

Svěřenci kouče Karla Zuny vstoupili do duelu aktivněji. Jestliže hosté neprohrávali do čtvrthodině 2:0, zasloužil se o to především gólman Malina. Zaskvěl se především po střele Veverky, aby si poradil i možností Králíka z očí do očí. Po příležitostech Veverky a Králíka mohl otevřít účet stoper Obrtlík. Netrknul dostatečně prudce. Situace se opakovala o chvíli později.

To se znovu prezentoval Veverka. Vyškolil zadáky, poslal levačkou nadýchaný centr na zadní tyč, na kterou nabíhal Procházka. Ani on však nehlavičkoval nejpřesněji. Stav se změnil po půlhodině. To na sebe upozornil aktivní Faust. Zaběhl si napravo, ve zlomku vteřiny vyhodnotil postavení obrany, přesným centrem oslovil Veverku, který v zakončení nezaváhal – 1:0. Lovíšek o chvilku později mohl přidat pojistku, ale ani on si nepodal ruku se střeleckou štěstěnou.

Přesto k onomu navýšení přece jen došlo ve 40. min., a to po parádní akci, kdy míč z první putoval na Svátka, který napřahoval k zakončení, ale Jínův háček mu radost překazil. Jasná penalta. S tou si poradil neomylně sám faulovaný Svátek. Hrstka nejvěrnějších fanoušků byla nadmíru spokojena – ovšem do 45. minuty. Zkušený Kozák ví, jak „padat", aby pokutový kop s rovněž s jistotou proměnil Chládek – 2:1.

Do druhého poločasu nastoupili svěřenci kouče Studeného s přesvědčením, že mají na to, aby vyrovnali. Skutečně mohli. Kozák si poradil hned s třemi obránci zleva, dostal se až na hranici malého vápna a nikým neatakovaný vystřelil zbrkle. Místo placky tak ranou namířil pouze do levé spojnice břevna a tyče. Následovaly minuty, při kterých se diváci nenudili.

Ke slovu se opět přihlásil jeden z nejlepších hráčů zápasu Veverka Po hodině hry tvrdě vypálil, ale jeho střele se postavila do cesty tyčka. To už hosté hráli po vyloučení Šulce v deseti. Sympatické na jejich hře ovšem bylo to, že se dál snažili vybojovat alespoň plichtu, čímž se na druhé straně otvírala vrátka pro eventuální navýšení skóre. Mohlo se tak dokonce stát hned třikrát, ale hostitelé se zachovali „gentlemansky".

„Měli jsme do poločasu vést 4:0. Po třídenním vytrvalém dešti se stav hrací plochy neustále zhoršoval. Nerovný terén naší technické hře totiž moc nevyhovuje. Místo toho jsme inkasovali gól z penalty do kabiny. Ten pokutový kop snad viděl, či si vymyslel snad sudí sám. Důsledek se pak v této souvislosti přímo vnucuje: zcela zbytečně jsme se po přestávce trápili, a to nejen v koncovce. Ta je tématem pro dlouhodobější a systematickou práci. Ale porazili jsme kvalitního soupeře, což se počítá, ale v žádném případě nás to neuspokojuje," ohlédl se za utkáním trenér ASK Karel Zuna.

Lovosice - Neratovice / Byškovice 2:1

•Branky: 34. Veverka, 40. Svátek z pk. – 45. Chládek z pk., ŽK 2:4, ČK 61. Šulc, 81. Gazdík (oba N), r. Řeháček, 80 diváků.
•Lovosice: Marek – Pícha, Obrtlík, Procházka, Kratochvíl – Holub, Kolář, Veverka (69. Rašo), Faust (89. Egrt) – Svátek (90. Bubeníček), Králík (46. Šalda).

Mojmír Strachota