Hosté sice zahájili záchranářský duel s respektem, ale ve čtvrté minutě ohrozil roudnickou branku po přihrávce Geňa Benda. Na druhé straně pálil nad Křeček a po kombinaci Kabele – Svátek našla Marešova levačka jen náruč připraveného Bojčuka. Úvodní tlak domácích zakončil v 16. minutě nepřesnou standardkou Svátek.

Karlovarští o sobě dali vědět po rohových kopech, Neradovy pokusy sice byly nebezpečné, ovšem skóre se po nich neměnilo. A bezbrankový stav vydržel i po roudnických šancích Svátka, Holuba a hlavičce Křečka. Ten trefil jen  šibenici.

Šok přišel ve 32. minutě. Geňo se ve vápně obtočil kolem Petráška a ten ho zastavil nedovoleně. Z penalty se karlovarský kanonýr nemýlil – 0:1. Západočeši mohli být ještě veselejší, autor vedoucí branky ale hlavou přesně nemířil. V závěru poločasu domácí  utahovali šrouby. Karlovarské akcie držel Bojčuk.
Vychytal Holuba, excelentním zákrokem vytěsnil tutovku Křečka, stačil se vrátit včas při dorážce Kučery, rozesmutnil Kabeleho, který v poslední šanci první půle netrefil levačkou ideálně míč.

Roudnice tlačila i ve druhém poločase, Kabele nejprve ještě našel náruč Bojčuka, ale v 53. minutě už se po rohu prosadil hlavou Petrášek – 1:1. O chvíli později napřáhl za vápnem Křeček, neujal se však jeho pokus ani dorážka Svátka. Bylo asi jen otázkou času, kdy se domácí prosadí podruhé. 

Po nevyužitých příležitostech Kabeleho, Petráška, Kalaše, Křečka mohlo ale zahřmít na druhé straně. Geňo se zbavil Šimkovského, Pechatého levačka naštěstí pro domácí vytěsnila míč mimo. Byla to jediná střela hostů do té doby ve druhém poločase.

O vítězi se rozhodlo v 77. minutě. Karlovarští propadli na pravé straně (asi čekali, že jim domácí vrátí na pravé polovině hřiště po autu míč) a Šraga zajistil Roudnici tři body. Na výsledku nic nezměnily ani další šance Holuba či Mareše. Navíc v 88. minutě nepotrestal nedovolený zákrok na střídajícího Mujagiče Křeček, z penalty trefil jen břevno. To se domácím ještě mohlo vymstím v nastavení, kdy zahrozil Nerad.

„Jsem samozřejmě hodně spokojený. Zápas byl hodně důležitý, bylo jasné, že se hraje o šest bodů. Měli jsme velkou spoustu šancí, které jsme neproměnili, bohužel jsme inkasovali z penalty jako první. Věděli jsme, že Geňo je zkušený hráč, což také potvrdil na hřišti. Těší mě však ohromná vůle mančaftu otočit zápas. Karlovarskému Bojčimu, který tady u nás chytal, zápas vyšel. Teď se potřebujeme připravit na Čáslav, kterou máme znovu doma. Do konce jsou čtyři kola, ale když by se nám podařilo zápas zvládnout, už bychom měli být v klidnějších vodách," dodal trenér vítězů Karel Zuna.

Nejen vyrovnávací gól kouče poražených Pavla Medýnského nadzvedl. „Bylo to po standardce od Petráška, tedy od hráče, o kterém jsme věděli, že ty góly dávat umí. Byl u něho náš nejvyšší hráč, bohužel ten souboj prohrál. Ten druhý gól? Tam asi zaplakalo fair play. My zakopneme balon, soupeř ho nevrátí. To mě na tom fotbale mrzí. Jinak bez ohledu na to, jak to dopadlo,  tak se musím zastavit u rozhodčího. Pískal tak, jak by to mělo být. To se bohužel v hodně případech v minulosti nedělo. Nejsme naivní. Pro nás nebyl klíčový zápas třeba ani ve středu s Domažlicemi, ale celé jaro. Bylo jasné, že po první třetině soutěže hrajeme jen o záchranu. Od spolupráce se Sokolovem jsme očekávali přece jen o něco málo víc. Ty posty nám chyběly. Hrajeme s hráči, kteří většinou nejsou tak zkušení a nejsou schopni zvládnout tyhle situace. To se stalo poněkolikáté, že jsme vedli. Ti kluci jsou zkrátka mladí."

Roudnice - Karlovy Vary 2:1

Branky: 53. Petrášek, 77. Šraga – 32. Geňo z pen., ŽK Petrášek, Křeček – Benda, Geňo, Staněk, Pachta, poločas 0:1, r. Martínek, 102 diváků.
Roudnice: Pechatý: Šimkovský, Petrášek, Veselý, Šraga – Kabele (77. Čížek), Holub (90. Verbíř), Křeček, Mareš, Kučera (85. Mujagič) –  Svátek (63. Kalaš).
Karlovy Vary: Bojčuk – Hudec, Tůma, Dřížďal, Tuhela – Vondráček (56. Staněk), Plechatý (77. Pěkný), Nerad, Špírek (68. Pachta) – Geňo – Benda.