Proti celku, který sestoupil do divize, se domácí prosadili jako první, když individuální akci zakončil přesně Cibulka – 1:0. Jenže Pražané srovnali a nakonec dovedli utkání i do vítězného konce.

„První poločas byl ještě celkem dobrý, ve druhém jsme prostřídali a už to trochu vázlo. Ve středu pole to bylo vyrovnané, bohužel se projevila určitá nesehranost, inkasovali jsme po standardních situacích. Meteor hrál ale dobře, takový ten pražský, technický fotbal," poznamenal manažer domácího týmu Ján Kudlička.

Toho trápí, že před úvodním mistrovským zápasem s Pískem ještě není tým stabilizovaný. „Někteří kluci se viděli dnes poprvé, takže to nemůže být ideální. Navíc nás ještě trápí zranění, mimo byl Vacho, Marič i Müller. Úplně fit stále ještě není Benda. I z toho důvodu jsme se rozhodli, že si ještě jeden přípravný zápas zahrajeme. Ve středu nastoupíme v Modré proti domácímu celku," prozradil Kudlička.

V přípravě se brozanskému Sokolu celkem dařilo. Porazil Modlany (8:2), Štětí (3:1) i Horní Měcholupy (2:1), ovšem také vypadl z poháru, když nestačil na Neratovice – Byškovice (2:1). „Měli jsme v hledáčku některé hráče, kteří se však už mezi tím zapojili jinde. Ještě něco dolaďujeme, ale ten kádr se o nějakou výraznou hvězdu posílí jen těžko. Musíme uvažovat reálně v našich finančních možnostech."

Brozany - Meteor Praha 2:3

•Branky Brozan: Cibulka, Grunert, poločas 1:1.
•Brozany: Starczewski – Bittengel (Fígr), Olejník (Uka), Tupý (Stehlík), Hrubý (Vacek) – Pelikán (Krebs) – Verbíř, Cibulka, Grunert, Šollar – Vlasák (Benda).