Oproti minulého utkání s Viktorií Jirny nebyl výkon tak kvalitní, ale bojovnost nechyběla. Hra probíhala především ve středu pole s nesčetnými osobními souboji. Počasí utkání nepřálo. Zima a neustálý déšť komplikovaly hru obou mužstev, a tak již zmíněná bojovnost převyšovala fotbalový um zúčastněných. Domácí se s tím nakonec vyrovnali lépe.

Začátek utkání patřil Brozanským, což potvrdili první brankou. Ve vápně byl sražen  Hora a sudí nařídil pokutový kop, Fr. Mašanský nezklamal – 1:0. Od té doby měli domácí více ze hry, ale útoky končily před pokutovým územím nebo chyběla přesnost v přihrávkách či zakončení. Hosté měli stejný problém.

I v úvodu druhého poločasu byla aktivita Sokola vyšší než soupeřova a odměnou byl druhý  gól. Kopecký vybojoval ve středu pole míč, posunul ho na pravou stranu na Horu. Ten do vápna poslal nadýchaný centr, který žatecký brankář Švarc nezachytil a pro Maška bylo dopravení míče do prázdné brány hračkou – 2:0.

Hosté se nadále snažili o zkorigování výsledku, když hlavně Jakubov byl v útoku velmi nebezpečný. Pro jeho smůlu vše s precizností likvidovala brozanská obrana. Několik vzrušení před oběma brankami ještě nastalo, ale ani jedno z nich další brankou neskončilo.

V dalším kole zajíždí Brozany do Čelákovic, kde budou chtít potvrdit momentální herní i výsledkovou formu.

Brozany - Žatec 2:0

Branky: 12. Fr. Mašanský z pen.,  59. Mašek, ŽK 2:5, poločas 1:0,  r. Vitner, 130.
Brozany: Kudrna  –  Vaněk, Tupý, Pešula, J. Kühn  –  Janda, Kopecký, Fr. Mašanský, Vacek  –  Hora, T. Mašanský  (46. Mašek).

Petr Klimeš