Fotbalisté divizních Brozan se po postupu přes Benešov dostali do druhého kola Poháru České pošty, kde narazí na prvoligové České Budějovice.

Ty naopak neodstartovaly do nejvyšší soutěže nejlépe, i když měly dvakrát výhodu domácího prostředí. Nejprve remizovaly s Libercem 1:1, o víkendu pak dostaly čtyřku od Plzně.

Trenér jihočechů Luboš Urban chce dát dnes příležitost hráčům širšího kádru. „Nemyslím si ale, že by to pro nás měla být nějaká velká výhoda. Ti mladí kluci budou hrát jako o život, budou se prát o triko," myslí si manažer Sokola Ján Kudlička.

Brozany zvolily jako domácí hřiště opět Lukavec, kde zaskočily v prvním kole třetiligového nováčka. Na výhře 2:1 měl velkou zásluhu Roman Potočný, který vstřelil obě branky.

„I teď v Chomutově patřil k nejlepším. Je však možné, že v sestavě dojde dnes k drobným změnám, do zápasu by ale měla nastoupit většina kádru. Záleží ovšem samozřejmě na trenérovi Přemkovi Bičovském, komu dá šanci."

Dres domácích stále nemůže obléknout Jaroslav Benda, který pyká za vyloučení z konce minulé sezony. A s jakým výsledkem by byli Brozanští spokojeni?

„Samozřejmě se budeme snažit o co nejlepší výsledek, hlavně ale chceme, aby se fotbal líbil divákům. Trochu nás varuje zkušenost z minulých let, kdy jsme v poháru odehráli dobré zápasy proti ligistům, ale vyšťavili jsme se v nich a pak nám v soutěži chvíli trvalo, než jsme se zase vzpamatovali."

Lepší z dvojice Brozany - České Budějovice se ve třetím kole (6. 9.) utká s vítězem duelu Kolín - Bohemians Praha 1905.

Bičovský má za sebou úspěšnou premiéru

Chomutov - BrozanyPřemysl Bičovský trénoval v jarní části sezony 2013 - 2014 fotbalisty AFK LoKo Chomutov. Po skončení soutěže a umístění LoKotky na sestupových pozicích podepsal smlouvu s divizním týmem Sokola Brozany. Hned v prvním kole nového soutěžního ročníku se opět představil v Chomutově, ale v roli hostujícího trenéra (Brozany vyhrály 1:0).

LoKotka nejdříve měla sestoupit, ale pak hodně týmů se do soutěží nepřihlásilo a v divizi zůstala. Jak to bylo z vaším odchodem?

Podepsal jsem smlouvu s Brozany ještě v době, kdy LoKotka sestupovala z divize. V případě sestupu by nebylo vhodné zůstávat tady pro mě ani pro kluky. Nebyla by farma z Mostu a hráčů tady není na dva mančafty. Nebylo by to pro dobro věci.

Teoreticky, kdybyste věděl, že AFK bude hrát divizi i letos, v případě nabídky byste zůstal?

Myslím, že bych byl na podzim ještě tady.

Na jaře hrával za LoKo v obraně Martin Novák. Nyní jsme ho viděli v dresu Brozan. Stáhl jste si ho s sebou?

Martinovi věřím. Hrál tady na jaře a podával velmi dobré výkony. Pro nás je velmi platnou posilou. Skončil Džuban, takže pro nás je teď velmi důležitý. A myslím, že i velmi kvalitní. Bylo to vidět i dnes.

S vítězstvím i výkonem svého týmu jste spokojen?

Jsem spokojen s výsledkem i hrou. Myslím, že vítězství bylo zasloužené, o tu jednu branku jsme byli lepší. I když domácí mohli dát dva, tři góly, ale my jsme mohli dát tři, čtyři. Připravili jsme se dobře. Domácí znám a vím, kde je jejich síla. Připravili jsme se tak, aby tam neměli prostory. A kluci to odmakali a takticky odehráli velmi dobře.