V přípravě byli suverénní, na první výhru ve Fortuna České fotbalové lize se ale v úvodním kole pořádně nadřeli. Fotbalisté Brozan však nakonec otočili nepříznivě se vyvíjející duel a po penaltovém rozstřelu vezou z nedalekých Velvar dva body za výhru 3:2.
„Vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel, jsme nakonec s výsledkem spokojení. Splnili jsme cíl, tedy že se nebudeme domů vracet s prázdnou,“ hodnotil utkání asistent trenéra hostů Tibor Mičinec.

NOVÁČKA ZCHLADIL DVOUGÓLOVÝ STUDECKÝ
Domácí hnala v premiéře v ČFL početná návštěva, která sledovala atraktivní derby a velké množství šancí. Po přestávce se diváci dočkali také branek, nejprve se prosadil z penalty domácí Obrtlík, pět minut po něm se výstavním lobem z poloviny hřiště prezentoval Kalaš. Brozany však nesložily zbraně a v rozmezí šesti minut se dvakrát prosadil Studecký. “Při první brance jsem měl trochu štěstí, při té druhé už mně to vyšlo parádně a to i přesto, že jsem skóre srovnával svou slabší nohou,”popisoval svůj počin. Hosté mohli v nastavení strhnout výhru na svou stranu, obrovskou příležitost však zahodili a zápas tak dospěl až do penaltové loterie. V ní už však byli Brozanští bezchybní a mohli tak slavit zisk bonusového bodu.
„Myslím, že za druhý poločas jsme si možná zasloužili i vyhrát, jelikož ačkoliv jsme prohrávali o dvě branky, dostávali jsme soupeře pod tlak. Bohužel jsme ale využili pouze dvě z našich šancí,“ litoval Mičinec.
Sokol se tak po úvodním kole uhnízdil v horní polovině tabulky, v příštím kole přivítají Brozany v neděli od 17 hodin na domácím hřišti Slavii Karlovy Vary, která na úvod soutěže zdolala Jirny 1:0.

Litoměřicko na úvod padlo

Zápy – Fotbalisté Litoměřicka vstoupili do ČFL porážkou, v úvodním kole nestačili na favorizované Zápy, kterým podlehli na jejich hřišti těsně 1:2.
Všechny branky padly v prvním poločase, ve kterém se hrál velice zajímavý a vyrovnaný fotbal. Domácí, jakožto třetí celek loňského ročníku, vstupovali do utkání jako favorit a hned v úvodu se dokázali dostat do vedení, když skóre otevřel Hron. I Litoměřicko ale hýřilo aktivitou, nejprve trefil spojnici Verner, o chvíli později už mohli hosté slavit, prosadila se totiž letní posila Macháček. Zápy však v závěru poločasu zúročily svou aktivitou, po sporné situaci, kterou hosté vehementně reklamovali, poslal svůj tým znovu do vedení Matějka.
I druhý poločas nabídl po několika šancích na obou stranách, leč branek už se diváci nedočkali. Naopak k vidění byla řada ostrých zákroků a žlutých karet.
„V Zápech se vždy hraje hodně těžko, což se dnes potvrdilo, a já si nemyslím, že jsme byli horším týmem. Na první utkání jsem mile překvapen výkonem našeho týmu,“ hodnotil utkání sportovní manažer Litoměřicka Pavel Šimkovský. (db)

Fortuna Česká fotbalová liga, 1. kolo:
Velvary – Brozany 2:3 PK (0:0, 2:2, -3:5 PK)
Branky: 58. Obrtlík (pen), 63. Kalaš – 68. a 74. Studecký.
Rozhodčí: Urban. ŽK: 2:3. Diváků: 482.
Brozany: Lipš – Mešič, Cibulka, Šimral, Šollar – Farkaš (88. Hajdarevič), Studecký, Eliáš (65. Marič), Tichý – Benda, Michalec (57. Vlček)

Zápy – FK Litoměřicko 2:1 (2:1)
Branky: 9. Hron, 36. Matějka – 17. Macháček
Rozhodčí: Martínek. ŽK: 3:5. Diváci: 180.
Litoměřicko: Plachý – Šustr, Šimkovský (C), Chábera, Verner, Surmaj (89. Husenský), Macháček (81. Zdržálek), Havrda, Valenta (46. Štefko), Štancl, Luong.

DANIEL BRZÁK, MOJMÍR STRACHOTA