Pro hosty nezačal divizní zápas dobře. Už v sedmé minutě odstoupil se zraněným kolenem stoper Hanzlík. Na jeho post přešel Štoncner, jehož místo na kraji zálohy obsadil střídající Šíma.

Ze strany Brozan to však nebyla žádná přehlídka kombinačních akcí, většina míčů směřovala nejkratší cestou do šestnáctky a právě ze vzduchu padl první gól zápasu.

Stoper Kladna Velas napravil svoji chybu před šestnáctkou jen žlutým faulem. Standardku zužitkovali domácí na přední tyči hlavou nadzvednutým balonem, který přeletěl gólmana.

Při druhé brance se její autor protáhl z levé strany do šestnáctky, kde střelou k bližší tyči překonal Sedláka. Poslední branka padla deset mnut před koncem po další standardce.

„Rozdíl mezi námi a soupeřem byl v důrazu ve vápně. Herně jsme myslím nepropadli, ale dostali jsme lekci z produktivity," tvrdil trenér Kladna Ivan Pihávek s tím, že jeho svěřenci byli v brozanské šestnáctce jaloví.

Například když už se Doležel ve dvou případech dostával po kolmých přihrávkách do dobré příležitosti, zradilo ho zpracování míče.

Ve druhé části Kladenští soupeře přehrávali kombinační hrou, ale pouze po hranici šestnáctky. Výjimkou byla možnost Doležela, jenž z úhlu pálil jen do boční sítě.

Trenér Ivan Pihávek v utkání pouze jednou střídal a vysvětlil to lakonicky. „Neměl jsem důvod. Z naší strany to nebylo špatné a hráči, kteří byli na hřišti, měli moji důvěru," prohlásil kladenský kormidelník.

„Soupeř nebyl vůbec špatný. Má mladé kluky, k tomu tři, možná čtyři zkušenější borce. Je ale fakt, že i když nás třeba v úvodu druhé půle zatlačil, vyloženou šanci si v podstatě nevytvořil. Vyhráli jsme podle mě zaslouženě.

Na jaře se nám daří, tu úspěšnou šňůru chceme samozřejmě prodloužit, i když je jasné, že ani teď v Žatci to nebude snadné," poznamenal manažer vítězného celku Ján Kudlička.

Brozany - Kladno 3:0

• Branky: 20. a 39. Benda, 77. Franc, poločas 2:0, 120.
• Brozany: Vacho - Tupý, Džuban, Uka, Bittengel - Cibulka (60. Vacek), Franc (90. J. Kühn), Zadina, Marič - Sýkora (80. Gnahoui), Benda (83. Ahmed).
• Kladno: Sedlák - Stočes, Hanzlík (6. Šíma), Velas, Suchý - Štoncner, Tóth, Procházka, Skořepa - Růžička - Doležel.