Ale dvě porážky lídra dostaly do hry Křešice, které ztrácejí jen dva body. Mšené–lázně neuspěly doma proti Trnovanům a předposlední příčku už jen těžko opustí. Jediné derby víkendu v Rovném skončilo remízou.

Bečov – Brozany B 1:3
Do přestávky se neprezentovala brozanská rezerva na pažitu posledního Bečova nikterak oslnivým herním projevem. „Kdybychom prohrávali, nikdo by se ani nemohl divit,“ zlobil se kouč Vladimír Manda s tím, že v kabině o pauze promluvil všem do duše.

Po přestávce to byl úplně jiný tým, který bezezbytku převzal otěže zápasu pod svou kontrolu. „Kluci si vytvořili osm šancí naproti třem domácích. Odvezli jsme si zaslouženě tři body. Jak jsem ovšem předznamenal – se zbytečnými komplikacemi v úvodu, než si mančaft uvědomil, že se vítězství ani na place posledního celku soutěže nenarodí z nějaké samozřejmosti.“

Branky: Cibrik – Tomáš Lédl, Bauer, Petr Lédl, ŽK 5:1, poločas 0:1, 30.
Brozany B: Brožík – O. Horna, Uka, Quaiser, P. Lédl – Štekl, T. Lédl, Goumbi, Bovška (72. Dalešický) – Bauer, Mižič (60. Matějka).

Rovné – Libotenice 1:1
Bylo to podle slov očitých svědků derby, ale ne se vším všudy. „To proto, že na obou stranách bylo po jedné šanci. Nic víc, nic méně,“ hodnotil zápas trenér Podřipanu Petr Lédl, aby na otázku, proč neplatila branka, kterou vsítil Šámal, opáčil v trendu současnosti: „No comment.“

Šlo o okamžik, který se ukázal jako přinejmenším diskutabilní. Všichni však vzali za svou signalizaci asistenta a fouknutí sudího Bláhy, že gól neplatí pro zmíněné postavení mimo hru Šámala. „Zápasu jsem se po minulém výprasku od Křešic docela bál, ale kluci se přece jen zvedli. Netvrdím, že to byl nějaký extra fotbal. To určitě ne. V první půli jsme byli o něco lepší my, ve druhé zase soupeř, který využil velkého hřiště, na kterém nám to nejde. Možná jsme mohli využít lépe nějaký z brejků, ale plichta je spravedlivá. My jsme s ní spokojeni,“ dodal kouč Libotenic Václav Mareš.

Branky: Michal Řezáč – Kočí, ŽK 2:3, poločas 0:1, r. Bláha, 60.
Rovné: Šebek – Boura – M. Kouba, Týle, Svoboda – L. Kouba, Cuchý, Šámal (57. Syrový), Halada – M. Řezáč, L. Řezáč.
Libotenice: Kurek – Stejskal – Z. Hála, Malý, M. Vecko – Zdražil, T. Vecko, Bělík, Kočí – T. Hála, Hubálek (70. Papež).

Hrobce – Havraň 1:4
Hrobce zaváhaly podruhé v řadě. A co je pravdy na tom, že u lídra skončil trenér Jaroslav Popper? Tady je názor předsedy klubu Martina Doležila: „Jarda má dlouhodobější zdravotní problémy. Požádal mě, že by nejen z těchto důvodů předčasně skončil. Proto jsme jeho rozhodnutí akceptovali.“ Do přestávky to bylo vyrovnané střetnutí. „Věděli jsme, že hosté mají v kádru celou řadu zkušených fotbalistů, kteří tam přišli po zemětřesení v Souši. Těm fotbalem protřelým pak stačilo po přestávce pouhých deset minut, aby rozhodli ve svůj prospěch.“

Martin Doležil zodpověděl i otázku, kdože podrží otěže mančaftu v posledních dvou jarních odvetách. “Požádám Mariána Řízka. Tentokrát chyběl, protože musel jako kouč Roudnice odjet k mistráku do Litvínova.“

Branky: Trutnovský – Ferenc 2, Sedlecký, Levojevič, ŽK 1:2, poločas 0:0, r. Šmíd, 50.
Hrobce: Mikoláš – Klouček, Šafránek, Drbal, Jakubec – Štorc, J. Bartůněk, Krpeš, Míč – Trutnovský, P. Bartůněk.

Mšené–lázně – Trnovany 1:2
Domácí se dostali do vedení Husákem. V úvodu druhé půle Trnovany srovnaly. „Za stavu 1:1 jsme měli dvě dobré šance, když šel Husák sám na bránu. Bohužel nedal a za to nás hosté potrestali. Nedá se nic dělat, už to holt máme spočítané,“ zůstal nad věcí Luboš Ouzký, který je po zranění stále mimo hru.

Branky: Husák – Pichner, Husák, ŽK 4:2, poločas 1:0, r. Lekvík, 80.
Mšené–lázně: Fiala – Ryska – Ejem, M. Brůža, Matouch (80. Jahoda) – Albrecht (60. Kalous), Briksa, J. Trejbal, J. Brůža – Husák, Brzák.

Křešice – Dubí 5:1
O udržení bojující Dubí inkasovalo poprvé po deseti minutách, kdy se prosadil Patka. Křešice přidaly druhý gól, na který ještě hosté odpověděli, ale pak už se trefovali jen domácí. Ti mají střeleckou fazónu, v posledních třech zápasech nastříleli celkem 18 branek.

Branky: Rondoš 2, Knapík 2, Patka – Hofman, poločas 3:1, r. Novotný, 50.
Křešice: Kouba – Zuna, Muhlfait, Kuhn, Myšák – Patka, Rondoš, Knapík, Suchánek (70. Kroupa) – Rusý (55. Pekárek), Lepič.

Osek – Straškov 2:3
Jako první skórovali hosté, ale domácí otočili zápas. „Z ničeho nic vedli 2:1 a my jsme se trochu začali obávat, že se vrátíme bez bodů. Kluci to ale po předchozích přece jen lepších výsledcích nezabalili. N a opravdu hrozném hřišti pořád jezdili, podařilo se jim srovnat a deset minut před koncem dát i rozhodující gól. Už jsme v klidu a těšíme se na víkend, kdy hostíme v derby Křešice,“ myslel na předposlední utkání sezony vedoucí straškovského týmu Petr Kloub.

Branky: Patrik Váňa, Müller – Lamač, Sekera, Šimral, ŽK 2:1, poločas 1:1, r. Teska, 60.
Straškov: L. Kloub – Švec (80. Hlaváček), Šeba, Vlastník, Lamač – P. Kloub, Šimral, Sekera, Mareš, Hyšman (46. Pokorný) – Pecina (65. Šindelář).