Úvod patřil domácím, kteří lépe kombinovali a dostali se také po rohovém kopu a přesné hlavičce Hyťhy do vedení. Soupeř využil ojedinělé akce a po průniku z levé strany srovnal. Oba celky si v prvním poločase vypracovaly ještě po jedné vyložené šanci, ale skóre se měnilo až po změně stran. Nejprve Jansa proměnil penaltu (2:1), ovšem hosté znovu vyrovnali. Potřetí zajistil Roudnici náskok Hádek, ale ani to SK Rce na výhru nestačilo. Hosté totiž předvedli, že přímé kopy zahrávat umí - 3:3.

"Rychle jsme vedli a možná to vypadalo, že to bude jednoznačné, ale to nebylo. S americkým soupeřem jsme se utkali už v létě, kdy jsme hráli s Texasem. Ten dnešní byl sice možná méně fotbalový, ale zase byl agresivnější, silovější. Navíc mi připadalo, že to naši kluci pojali jako vyloženě tréninkový zápas, jakoby se šetřili. Sice nás zítra čeká mistrák a nechtěl jsem, aby se někdo zranil, ovšem bylo to až moc volné. Soupeř předvedl trénovanost, neměl problém s fyzičkou. Nám nedělala problém hra jeden na jednoho, celkově však chyběla lehkost z prvního mistráku proti Neštěmicím," poznamenal trenér domácích Tomáš Vecko.

Zatímco ten tedy úplně spokojený nebyl, trenér amerického celku Greg Hennelly si přípravu pochvaloval. "Je to pro nás velmi dobrá zkušenost. Máte tým, ve kterém jsou silní hráči." Americký výběr tvoří fotbalisté několika kategorií. "Ve výběru máme kluky od 16 do 19 let a v Evropě jsme celkem na deset dní. Hráli jsme v Rakousku, Německu a teď nakonec v Česku. Večer se ještě jdeme podívat na ligový fotbal Sparta - Zlín, v neděli projdeme po Praze památky a odlétáme," prozradil americký kouč.

Roudnice - Iowa Rush Soccer Club 3:3 (1:1). Branky: Hyťha, Jansa, Hádek - Overberg 2, Cole.