Křešice zlomily domácí zápas v úvodu druhého poločasu

Křešice – O vydřený náskok jednou přišli, podruhé už to nedovolili. Fotbalisté Křešic porazili Košťany 5:2 a poskočili na sedmé místo tabulky I. A třídy.
„Začali jsme dobře a v desáté minutě vedli 2:0. Jenže místo doražení soupeře jsme nepochopitelně přestali hrát a Košťany srovnaly. Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním zápas zlomit a to se také podařilo. Brzy jsme odskočili na 4:2 a soupeři už nic nedovolili. Naopak jsme přidali pátý gól. Za tu druhou půli zaslouží kluci dík. Teď zvládnout poslední dva zápasy a mohlo by to být dobré. Ta tabulka je ve středu opravdu hodně vyrovnaná," poznamenal Zdeněk Satran z realizačního týmu domácích.

Křešice - Košťany 5:2

• Branky: Branky: Lepič 2, Satran, Lenrt, Faust – Zavrtal, Opata, ŽK 2:2, poločas 2:2, r. Javorek, 40.
• Křešice: Větvička – Suchánek, Zdvořák, Kühn (80. Pekárek), Kuchař (82. Restey) – Lenrt, Faust (88. Rusý), Patka, Cibulka – Lepič, Satran.


Šlágr kola se změnil v exhibici Střekova

Střekov – Podzimní vývoj I. A třídy směřoval k vzájemnému duelu Střekova s Pokraticemi. Oba týmy si vedly s přehledem a právě při konfrontaci na Střekově se mělo ukázat, kdo bude ten nejlepší. „Brankář Dvořák nám dodal jistotu a Řezníček přesvědčil, že je to střelec," prohlásil po výhře 5:0 trenér Střekova Petr Čítek.

Ve šlágru podzimu vstoupili pravou nohou do hry domácí fotbalisté, které nerozhodil ani výpadek osvětlení. „Ve 4. minutě našel Stárek Novotného a vedli jsme, to nás povzbudilo. Po kombinaci a uličce Stárka to bylo 2:0," popisoval průběh Čítek. Po desetiminutovém přerušení hry se i nadále prosazovali jen domácí. Snový poločas zakončil Řezníček, který dal v utkání hattrick a vychutnal si gólmana Slaninu.

Slabší chvíle pro střekovské hrdiny přišly jen v úvodu druhé půle. „Nechali jsme se zbytečně zatlačit a Pokratice měly tři tutovky, které ale pochytal Dvořák a když se opět trefil Řezníček, tak bylo po fotbale." Poslední tečkou pro hosty byla neproměněná penalta, kterou Dvořák lapil a tím pohřbil všechny jejich naděje. „Došlo i na strkanici po červené kartě, když hráč hostí nakopl našeho brankáře," řekl Čítek.

„Jako trenér to samozřejmě  odsuzuji, nesmí se nechat vyprovokovat. Jinak domácí vyhráli zaslouženě, víc chtěli, my jsme byli tentokrát zcela zbytečně bojácní," nechápal kouč poražených Michal Slabý.   

Střekov - Pokratice 5:0

• Branky: Řezníček 3, Novotný, Lejček z pen., ŽK 1:4, ČK Kyzlík (P), poločas 3:0, r. Budský, 250.
• Pokratice: Slanina – Starý (46. Mikoláš), Dufek, Novák, Suk (60. Kocman) – Chvála, Smetana, Vlašič, Kyzlík – Písař (76. Grunert), Šikl (46. Knop).


Travčický Tlatla: Věděli jsme, co na Milešov bude platit

Travčice – Teprve podruhé se fotbalisté FK Travčice v letošní sezoně I. A třídy radovali ze zisku tří bodů. Navíc to bylo v derby s Milešovem, který si odvezl „bůra".

„Já už jsem několikrát říkal, že jsme v poslední době nehráli zase tak špatně, abychom nedokázali dělat body. Teď nám to konečně vyšlo. Hráče soupeře samozřejmě dobře známe a tušili jsme, co by na ně mělo platit. To se potvrdilo. Dostávali jsme je pod stále větší tlak. Už do 14. minuty jsme měli několik šancí, ale do vedení mohli jít hosté. Naštěstí pro nás netrefili v tutovce prázdnou bránu. Třeba by se to vyvíjelo jinak. Jenže pak jsme šli do vedení a po půlhodince přidal druhý gól z přímáku k tyči Přibyl. Do 60. minuty jsme skórovali ještě dvakrát a bylo hotovo. Konečně jsme měli gólmana, takže Mižič mohl do útoku, kde dva góly dal a jeden připravil," chválil „obojživelníka" trenér domácích Miloslav Tlatla, jehož svěřenci pak přidali i pátý gól.

„Zápas nám vyšel, kaňkou byl jen zbytečně tvrdý zákrok na Stejskala čtvrthodinu před koncem," dodal Tlatla.

„Ani se mi tohle derby nechce hodnotit. Travčice vyhrály zaslouženě. Když nedáváme branky, nemůžeme vyhrávat. Sestava byla opět splácaná, chyběli nám hráči z Libochovic na střídavý start a dále ti, kteří byli v práci. Na začátku jsme měli jasnou šanci, ale Červený nedal a pak nás soupeř jen trestal. Musím vyzdvihnout Rabase, který ještě chytil minimálně tři další tutovky. Nevím, co se s námi děje. Musíme bodovat ve Šluknově a odpoutat se ode dna tabulky," myslel na další duel trenér poražených Martin Hajný.

Travčice - Milešov 5:0

• Branky: Mižič 2, L. Stejskal, Fiala, Přibyl, ŽK 2:2, poločas 2:0, r. Trutnovský, 120.
• Travčice: Walentovics – Sedlák (80. F. Stejskal), Kühn, Štekl, Přibil – Fiala, Manda, L. Stejskal (75. Zimandl), Serbený – Mazánek (60. Matuška), Mižič.
• Milešov: Rabas – Pospíchal, Petrik, Pe. Pazdera, Hajný – Novák, Polák, Pa. Pazdera, Durček – Neruda, Novák.