Každým zápasem se fotbalisté Střekova zapisují hlouběji do historie krajských soutěží. Po spanilé jízdě na podzim, kdy vyhráli všech třináct zápasů, odstartovali do druhé poloviny soutěže podobným způsobem a dál mají stoprocentní bodový zisk. V Křešicích rozhodli o svém triumfu už v prvním poločase, který vyhráli 3:0.

Patnácté vítězství v sezóně, plný bodový zisk a úchvatné skóre. To je fotbalový tým Střekova, který si vytvořil auru neporazitelnosti. „Je to hezké, ale nejsem s naší hrou spokojený. Začali jsme výborně, Rohlík vysunul Martina Lence, ten byl faulován, ale přímý kop poslal Vošahlík mimo," popisoval trenér Petr Čítek.

Aktivní hrou se lídr soutěže dostal do vedení. Své zaváhání napravil kreativní záložník Vošahlík. „Kombinační hrou jsme se dostávali do šancí. Dvakrát se ve vápně zorientoval Elmerich. Pak jsme měli dvě šance, ale obě zakončení z malého vápna kupodivu neskončila v bráně. Začali jsme hrát profesorsky a na konci nás podržel Dvořák," vyprávěl dál Čítek.

Druhá část vybočila ze zajetých kolejí snížením Křešic na rozdíl dvou branek, ale po trefě Lejčka na 4:1 už se utkání dohrávalo. „Drželi jsme míč, nebylo to efektivní. Mrzí mě, že hráči podlehli uspokojení a začali se šetřit. Stále máme co zlepšovat," uzavřel Čítek.

„Děláme úplně školácké chyby v obraně. Bohužel jsme se toho nevyvarovali ani tentokrát. Za stavu 1:3 jsme měli dobře tři gólovky, kdy jsme mohli korigovat, bohužel to nevyšlo. Na to, že jsme v minulých kolech narazili na druhého a teď i prvního z tabulky, tak je potěšitelné, že jsme nepropadli. Teď už ale musíme konečně bodovat," myslel na duel v České Kamenici Zdeněk Satran st. z vedení křešického týmu.

Poslední Travčice přivítaly nedaleké Pokratice, které atakují druhou příčku tabulky. Favorit byl tedy předem jasně daný.

„V prvním poločase byli hosté lepší, vedli zaslouženě. Ve druhé půli jsme ale vyrovnali hru. Za stavu 0:1 jsme tam měli možnosti, kdy jsme měli srovnat. Bohužel jsme inkasovali po akci, při které jsme reklamovali červenou po faulu na Matouše, jenže hra se rychle přenesla, roh a gól.

Pak jsme zase nechali projít borce po straně, kdy jsme také čekali, že se bude pískat. Sice se nám podařilo snížit, ale pak tam byla nepokrytá standardka a další branka v naší síti. Vítězství Pokratic je sice zasloužené, ale ta prohra 1:4 je pro nás možná až příliš krutá," poznamenal po duelu šéf domácího klubu Miloslav Tlatla.

„Až na dvacet minut ve druhém poločase jsme měli celý zápas pod kontrolou. Bylo to jen o dobývání domácí branky, naštěstí jsme nějaká ta okénka v defenzivě našli. Travčice to stáhly dozadu a čekaly spíš jen na brejky. Říkal jsem, že jediný, kdo nám může dát gól, je Lukáš Stejskal. No a on ho také bohužel dal. Jinak jsme ale spokojeni," dodal trenér vítězů Michal Slabý.

Jeho svěřence čeká v příštím kole další derby, když doma vyzvou Sokol Milešov. Travčice jedou na hřiště Libouchce.

Křešice- Střekov 2:4

Branky: Satran, Rusý – Elmerich 2, Vošahlík, Lejček, ŽK 2:2, poločas 0:3, r. Šíla, 50.
Křešice: Větvička – Pekárek, Patka, Kühn, Restey (46. Rusý) – Suchánek, Lenrt, Faust, Kučera (70. Herold) – Lepič, Satran.

Travčice - Pokratice 1:4

Branky: L. Stejskal – Bergmann 2, Fišara, Flégl, ŽK 2:2, poločas 0:1, r. Klimpl, 150.
Travčice: Walentowicz – Sedlák, Krejza, Drápal, Schmid – Srpek, Matouš, Mazánek, Tomáš (77. Škeřík) – Pergl (75. F. Stejskal), L. Stejskal.
Pokratice: Slanina – Chvála, Dufek, Vlašič, Starý (84. Suk) – Bergmann (84. Kocman), Smetana, Kyzlík – Fišara (60. Flégl), Rondoš (65. Krejčík), Knop (84. Loula).