Pokratice dokázaly uspět v Trmicích a poslední Křešice podlehly Jílovému. V předehrávce nestačily Hrobce na postupující Modrou.

„Milešov mě tentokrát trochu zklamal. Nevím, jestli u nás byl kompletní, ale moc toho nepředvedl," poznamenal roudnický středopolař Karel Mikas.

„V podstatě jsme rozhodli už v prvním poločase. V tom druhém už jsme trochu polevili, chyběl nám potřebný pohyb."

Hosté měli po první části už čtyřbrankové manko. „Asi už ve 25. minutě jsme prohrávali 3:0. Především ti mladší kluci domácích, jako třeba Gaube s Kmochem, nám dělali velké problémy. V poločase jsme si řekli, že nechceme připustit nějaký debakl. A asi na nejlepším hřišti v kraji si ten zápas chceme užít.

Druhá půlka skončila nerozhodně, možná i díky tomu, že Roudnice trochu zvolnila." poznamenal vedoucí hostujícího týmu David Zázvorka.

V domácí derniéře prohráli fotbalisté Trmic brankami v závěru utkání s celkem Pokratic 0:2. V tabulce zůstali kolo před koncem soutěže na předposledním místě, tři body před týmem Křešic.

„První poločas toho příliš fotbalového nepřinesl. Po půlhodině hry nastřelili hosté tyč a o osm minut později Uhlíř obešel i brankáře, ale nastřelil na brankové čáře stojícího hráče. Pak ještě zahrozili hosté, ale Čísar střelu zblokoval," vrátil se k utkání kouč Trmic Jiří Baytalon. „I ve druhé půli jsme měli šance, ale v 52. minutě hlavičkoval Tahal těsně nad branku a za patnáct minut postupoval Uhlíř zcela sám na gólmana, pokoušel se ho přehodit, ale to se mu nepodařilo a dvacet minut před koncem zahodil další šanci znovu Uhlíř."

Domácí celek šance nevyužil, a tak udeřili hosté a dvakrát se trefil Bergmann a platilo otřepané nedáš dostaneš.

„Bylo to přesně jako v předchozím střetnutí v Milešově. Tam jsme také hlavně v první půli měli vyložené šance, ale branku jsme nedali. Inkasovali jsme v závěru branku, pak mohl srovnat Šalda, ale mířil těsně nad branku a krátce před koncem pak přišla druhá trefa v naší brance. Opět se v naší sestavě objevili dorostenci a s nedostatkem hráčů se potýkáme celou sezonu. Ještě na nás nyní čeká derby na Osadě, kde se utkáme s týmem Střekova a tento zápas bude mým posledním na lavičce Trmic. Domácí budou favoritem, tak uvidíme, jak to dopadne."

Spokojenější byl po sobotní dopoledni logicky kouč hostujícího výběru Michal Slabý. „Bylo opravdu hodně znát, že už se blíží konec sezony. To tempo nebylo totiž nejvyšší. V poločase jsem tedy musel na kluky trochu zvýšit hlas. Mohli totiž o výhře rozhodnout mnohem dříve. Nakonec to však vyšlo, když se dvakrát trefil Bergmann. "

V předehrávce nestačily Hrobce na Modrou, která si v předstihu zajistila první příčku.

„Začátek zápasu byl herně dobrý, až do doby, kdy jsme si vstřelili vlastní gól. Soupeř se tak dostal do laciného vedení. I po inkasovaném gólu jsme se dostali k několika šancím, které jsme tak, jak je u nás zvykem, neproměnili. Po faulu v pokutovém území soupeře nařídil sudí penaltu, kterou proměnil Petr Bartůněk. Stav  1:1 dlouho nevydržel a soupeř po hrubých chybách naší obrany v rozmezí dvou minut dvakrát skóroval a upravil tak výsledek prvního poločasu na 3:1 v jeho prospěch. V druhém poločase se hra zhoršila a soupeř po čase zvýšil svůj náskok na 4:1. Ke konci  se nám podařilo vstřelit gól a korigovat na 2:4. Je třeba zmínit, že jsme po čtyřech duelech vstřelili první gól ze hry. Tento fakt hovoří za vše," poznamenal na klubových stránkách předseda SK Martin Doležil.

„Nehráli jsme špatně. Opravdu se mi výkon kluků tentokrát líbil. Bohužel jsme dali jen dvě branky, i když těch šancí bylo víc. Ale takový je fotbal," zůstal nad věcí sekretář domácího FK Petr Kořán. Křešičtí fotbalisté zakončí letošní sezonu na hřišti Šluknova.


Roudnice B  – Milešov 6:2

•Branky: Potočný 2, Gaube 2, Mikas, Polák (z pen.) – Novák, Fiala, bez ŽK, poločas 4:0, r. Karrmann, 20.
•Roudnice B: Kysela –  Novák (46. Koubek), Cibulka, Körmendy, Stuchlý – Polák, Potočný, Mikas, Kmoch – Neuman, Gaube.
•Milešov: Bajer – Chmelař, Kouba, Pe. Pazdera, L. Hajný – Novák, Menhart, Samseli (75. J. Hajný), Fiala – Jablonka, Petrik.


Trmice – Pokratice 0:2

•Branky: Bergmann 2, ŽK 2:3, poločas 0:0, r. Budský, 60.
•Pokratice: Najman – Grunert – Čejka, Faust, Mareda – Mikina, Kocman (46. Klíma), Knop, Vlašič – Bergmann, Fišara (59. Chlouba).


Hrobce – Modrá 2:4

•Branky: Bartůněk, L. Štorc –  Fichtner, Podolský, Novák, vlastní, ŽK 2:2, poločas 1:3, r. Valenta, 30.
•Hrobce: Fišer – Řízek, Jakubec,  Šafránek, Trousil – L. Štorc, Krpeš, J. Bartůněk, Studený – T. Štorc, P. Bartůněk


Křešice – Jílové 2:3

•Branky: Patka (pen.), Rusý – Just 2 (pen.), Čermák, ŽK 2:5, poločas 1:3, r. Holakovský, 80.
•Křešice: Fridrich – Zdvořák – Řezníček, Kühn, Pekárek – Suchánek, Hurt, Patka, Lepič – Rusý (80.Týbl), Bystrov (46. Kučera).