Do vedení šli hosté, když Espinosa využil chybu obrany a trefil se „angličanem." Za necelých deset minut srovnal bombou do levé šibenice Písař, ale minutu na to už to zase bylo 1:2. Znovu to byl Espinosa, který vybídl českou uličkou do brejku Kroupu, který všem utekl a zamířil přesně k pravé tyči, takže zkušený gólman Ekrt neměl sebemenší šanci úspěšně zakročit.

Do kabin se odcházelo za stavu 2:2 přičiněním obránců. Stoper Novák našel kolegu Dufka, který se hlavou trefil přesně.

Po přestávce si Espinosa vyzkoušel centr zprava. Vyšel mu z toho „padající list", který k překvapení všech skončil v pravém koutě pokratické branky (2:3). Nicméně na druhé straně oplatil stejně povedenou technickou střelo Písař. Strhnout výhru na svou stranu se Pokratickým přes velkou snahu nepodařilo.

„Bylo to derby jak se patří. I fotbalový odborník se musel divit, jaké góly mohou na I A třídní úrovni padat," usmíval se při svém hodnocení šéf TJ Pavel Šemelík.

Důležitý duel domácí fotbalisté Křešic zvládli. Do vedení je dostal po půlhodině Lepič, na kterého navázal v 66. minutě Satran. Čtvrthodinky před koncem duelu pak zvyšoval na 3:0 opět Lepič. Hosté jen v samém závěru snížili Hodačem.

Pokratice – Lovosice B 3:4 np

•Branky: 25., 78. Písař, 42. Dufek – 17., 51. Espinosa, 26. Kroupa, ŽK 0:1, poločas 2:2, r. Spišák, 50.
•Pokratice: Ekrt – Dufek, Novák, Loula, Kolomazník – Chvála (63. Suk), Smetana, Kyzlík (74. Fišara), A. Rondoš – Písař, O. Rondoš.
•Lovosice B: Šafránek – Podrazil, Kočina, L. Hrdý, T. Hrdý – Walter, Hušek (74. Klouček), Krpeš, Kroupa – Espinosa, Vochomůrka (71. Kovařík).


Křešice – Č. Kamenice 3:1

•Branky: Lepič 2, Satran – Hodač, ŽK 1:0, poločas 1:0, r. Bláha, 60.
•Křešice: Větvička – Schoř, Patka, Kühn, Cibulka, Tirdi (53. Kučera), Lébl (75. Pekárek), Lenrt, Suchánek, Lepič (79. Rusý), Satran.