To byla rychlost, Sedlák viděl červenou už v první minutě

Travčice – Derby A skupiny I. A třídy bylo rozhodnuto už po dvaceti minutách. Fotbalisté Sokola Pokratice vedli v Travčicích o tři branky, navíc měli výhodu jednoho hráče v poli.

„To byl tedy začátek," povzdychl si travčický šéf Miloslav Tlatla. „Dva kluci jsou nemocní, tři byli v práci, k dispozici jsme tak měli jen jedenáct hráčů. No a navíc v první minutě přijde červená. Šlo podle mě spíš o nešikovnost, ale dala se udělit, to je fakt. Čekal jsem ale spíš žlutou.

Chvíli nám trvalo se zformovat, také jsme mezitím dostali tři góly. Teprve pak jsme začali trochu zase hrát. Po spolupráci s Mazánkem snížil do půle Kavina. Když to vypadalo, že bychom mohli dát třeba i kontaktní gól, přišla pentle na nás a bylo hotovo.

V závěru už jen zmírnil porážku po přihrávce Kaviny Mazánek. Soupeř měl víc šancí, nám dobře zachytal Vali, zlikvidoval snad pět tutovek. Sáhl si i na tu penaltu," chválil svého gólmana Miloslav Tlatla. 

Travčice - Pokratice 2:4

• Branky: 30. Kavina, 83. Mazánek – 8. Písař, 14. Chvála, 21. a 74. Bergmann, ŽK 6:4, ČK Sedlák (Travčice), poločas 1:3, r. Trégr, 140.
• Travčice: Walentovicz – Sedlák, Hančl, Vochomůrka, Durček – Červenka, Kočí, Polák, Stejskal – Mazánek, Kavina.
• Pokratice: Homola – Matějka, Novák, Kocman, Vlašič – Chvála, Banda (46. Mikoláš), Krejčík (87. Rosenkranc), Knop – Bergmann (76. Toufar), Písař.


Střekov odpověděl jen dvakrát

Hrobce – Pro první jarní porážku si Střekovští zajeli na hřiště SK Hrobce, kde inkasovali rozhodující branku v 83. minutě.

„Je to škoda, v utkání jsme nebyli horším týmem, ale domácí nám ukázali, jak se mají proměňovat šance. Z pěti šancí dali tři góly," povídal po utkání I. A třídy kormidelník Střekova Petr Čítek.

O tom, že to fotbalisté z Osady nebudou mít v Hrobcích jednoduché, bylo jasno už od začátku. „Začali jsme špatně a už v sedmé minutě jsme udělali chybu. Brožík šel z poloviny hřiště sám na našeho brankáře a podél něj skóroval. Měli jsme sice územní převahu, ale do šancí jsme se nedostávali. Až v závěru první půle dvakrát pálil Lenc a jednou Stárek," vyprávěl Čítek.

Po přestávce se Střekovu podařilo vyrovnat. „V 51. minutě trefil odražený míč po rohu Křeček a bylo srovnáno. Po hodině hry nás ale domácí znovu potrestali, když jsme nezachytili protiútok a Neuman přeloboval gólmana.

Pak sice ještě Křeček krásnou střelou z hranice vápna vyrovnal, ale poslední slovo měly Hrobce, jejichž hráč zůstal nepokrytý na penaltě a  rozhodl," popsal Čítek klíčovou situaci utkání. V závěru se sice jeho tým ještě snažil vyrovnat, to už se ale nepovedlo. „Chyběla nám finální přihrávka," všiml si trenér.

S jeho hodnocením až tak nesouhlasil hrající trenér domácích Karel Mikas. „Já bych spíš řekl, že převahu jsme měli po celý zápas my. Věděli jsme, co Střekov hraje. Sbírali jsme dlouhé míče. Soupeř se vždy po vyrovnání zatáhl. V závěru jsme si vytvořili tlak a Mára Polák to trefil  k tyči. Vyhráli jsme zaslouženě. Teď máme Křešice, Soběchleby a Srbice. A chceme z toho devět bodů."   

Hrobce - Střekov 3:2

• Branky: Brožík, Neuman, Polák – Křeček 2, ŽK 2:3, poločas 1:0, r. Meder, 60.
• Hrobce: Lukeš –  P. Slavíček (85. Bartůněk), Hora, Hendrich, Lukášek – J. Slavíček, Polák, Mikas, Horký (70. Vokálek) – Brožík (89. Körmendy), Gaube (55. Neuman).


Poslední Soběchleby otočily domácí duel s Křešicemi

Modlany – Sice začali na hřišti posledních Soběchleb dobře, ale body si fotbalisté Křešic neodvezli. V jarní části I. A třídy tak stále na výhru čekají.
V páté minutě je přitom dostal do vedení Rusý, domácí kontrovali ve 23. minutě, ale vzápětí Křešice opět po trefě z penalty vedly. Ve druhém poločase ale padaly branky jen do sítě hostujícího Větvičky. V dalším kole narazí Křešice v derby na Hrobce.

Soběchleby - Křešice 4:2

• Branky: 23. Kodeš (pen.), 67. Kodeš, 70. Řehák, 78. Havlík V. – 5. Rusý, 24. Rusý (pen.), ŽK 3:2, poločas 1:2, r. Prágl, 40.
• Křešice: Větvička – Kučera, Cibulka, Patka, Mikina – Rusý, Matička, Espinosa, Suchánek – Tirdil, Faust (Fišer, Krulík, Hensch).