„Do zápasu jsme šli s jasným cílem vyhrát a zachránit se. Chyběl nám ale kapitán a klíčová postava Pavel Pazdera, dále Míra Hlaváček a Miloš Červenka, a tak jsme museli udělat v sestavě opět nějaké změny. První poločas nebyl podle mých představ, ale vedli jsme po brance Ondry Hudika z penalty. Po půli jsme chtěli dát další branky, což se povedlo," těšilo kouče Milešova Martina Hajného.

„Musím pochválit Ondru Hudika, dal hattrick a pomohl nám k záchraně. Další přidal Michal Hudik a premiérovou branku vstřelil Ondra Novák, který se po delší době dostal do základní sestavy a v celé sezóně prokázal zlepšení.

Musím pochválit celý tým za sezónu, která pro nás nebyla tak úspěšná jako jiné, ale kluci bojovali až do konce a to se cení. Dále musíme poděkovat i´Fotbalovému klubu Libochovice za spolupráci, která trvala po celý ročník."

Milešov - Košťany 5:0

•Branky: O. Hudik 3, M. Hudik, Novák, poločas 1:0, 40.
•Milešov: Rabas – Červený, Pe. Pazdera, Hajný, Durček – Novák, Petrik, O. Hudik, Boháč – M. Hudik (Harvatovič), Hřebík (Neruda).


Křešice dostaly doma pět branek

Křešice – V derby 14. kola I. A třídy sk. A potvrdili pokratičtí fotbalisté i podle postavení v tabulce proti domácímu FK Křešice roli favorita. Do přestávky udržel hostitel naději alespoň na zisk bodu díky výbornému brankáři Větvičkovi, který se činil i ve druhém poločase, když pochytal šest vyložených šancí soupeře.

Ale ani on nezabránil debaklu, třináctiminutové smršti, kdy stál tváří v tvář pokratickým hráčům. Ti se v tomto derby prezentovali výkonem, kterým jako jediní dokázali porazit vítěze skupiny Střekov – kombinací z první, při které dostávali Křešické do role statistů.

„O poločase jsme si řekli, co bude na Křešické platit, což kluci splnili. Šlo především o pohyb bez míče s nabíháním do volného prostoru. Souhlasím s tím, že Větvička uchránil FK ještě od větší pohromy," pochválil svůj tým pokratický trenér Michal Slabý.

Křešice – Pokratice 1:5

•Branky: 32. Lepič – 16. Rondoš, 72. Slanina, 74. a 78. Kyzlík, 85. Bergmann, ŽK 2:2, poločas 1:1, r. Šefčík, 50.
•Křešice: Větvička – Kuchař, Matějka, Kühn, Rusý (Baroch) – Suchánek, Patka, Faust, Kučera – Lepič (Herold), Satran.
•Pokratice: Abdelkader – Starý, Novák, Vlašič, Dufek – Kyzlík, Krejčík, Smetana, Rondoš (78. Rosenkranc) – Bergmann, Fišara (55. Slanina).