João Felipe v září ohlásil konec ve Slavii, kde přes velkou pompu po příchodu odehrál jen jeden ligový zápas. Přišel sem z Palmeiras, v jehož dresu zaujal na turnaji nadějí právě proti Slavii. Výborně poté hrál v mládežnické Lize mistrů (4 góly v šesti zápasech do sítí Barcelony, Dortmundu a Interu Milán), ale pak už se mu na sebe výrazně upozornit nepovedlo. Nastupoval i v ČFL za béčko Slavie, do téhle soutěže se nyní vrací. 

Prvního září přitom oznámil touhu po návratu do Brazílie, ale vše se vyvinulo jinak. Do jednání s ním vstoupil SK Rakovník, kde se João Felipe pokusí nastartovat svoje nadějné stroje. V klubu už několik cizinců hraje a nedávno sem přestoupil z Portugalska i další brazilský hráč Troche, takže se João Felipe bude cítit komfortně.

Wayne Rooney působil v Derby County nejprve jako hrající trenér.
Rooney v problémech. Derby County před bankrotem, klub se nedaří prodat

“Jsme moc rádi, že se Joao připojí v nejbližších dnech k nám. Stále je to mladý a talentovaný hráč. Jeho příchod se ladil poslední týden," řekl Deníku předseda SK Rakovník Marek Tvrz a potvrdil, že po konci ve Slavii se Brazilec skutečně chtěl vrátit domů. "Ale zásluhou našeho trenéra (Ben Hassena) a zahraničního partnera pana Kaakiho míří k nám. Pro náš klub je to obrovský přestup a pouze potvrzení toho, že naše ambice jsou mnohem vyšší než ukazuje aktuální pohled na tabulku. Ale vše potřebuje svůj čas,” dodal Marek Tvrz. 

Každopádně v sobotu dopoledne v Hostouni by talent už měl obléknout modrožluté barvy.