„Jsem tu pár dnů a zatím vše působí příjemně, hlavně kabina je super. Jsem rád, že mě chce trenér a je to pro mě výzva. Nějaký čas budu potřebovat, abych dohnal především kondiční resty. Poté věřím, že dokážu trochu pomoci a přispět k tomu, aby se Liberec posunul v tabulce o něco výše. Tam, kde je momentálně, určitě nepatří, to si všichni uvědomují. Pevně věřím, že se to bude už jen zlepšovat," uvedl Miroslav Stoch.

„Podařilo se nám dohodnout na smlouvě do konce sezóny s velmi zkušeným fotbalistou, kterým je Miroslav Stoch. Jedná se o posilu, která by nám měla pomoci zejména v ofenzivě. Samozřejmě Miňo bude potřebovat určitý čas na znovuzískání své herní kondice, s čímž počítáme. Několik dnů u nás již trénuje a doufám, že v dohledné době bude připraven nastoupit v dresu Slovanu," komentoval na klubovém webu příchod Miroslava Stocha sportovní ředitel libereckého Slovanu Zdeněk Koukal.

Miroslav Stoch se udržuje v kondici s týmem pražského Motorletu.
Chelsea, Slavia, Fenerbahce... A Motorlet? Cestovatel Stoch vyhlíží nové angažmá

Slovenský jednatřicetiletý záložník začínal svoji kariéru na Slovensku v Nitře. Nicméně již v sedmnácti letech si ho jako mladého talenta vyhlédla Chelsea, se kterou podepsal profesionální smlouvu. V dresu anglického celku se přes velkou konkurenci příliš neprosadil a naskočil pouze do 4 duelů. Poté putoval na hostování do nizozemského Twente, kde deseti brankami pomohl k zisku titulu. Povedenou sezónou si vysloužil přestup do tureckého Fenerbahce, kde oslavil zisk jednoho mistrovského titulu a dvakrát vítězství v domácím poháru.

Po třech sezónách v dresu tureckého celku se Miroslav Stoch vydal na sérii hostování. Nejprve působil v řeckém celku PAOKu Soluň, následovalo angažmá v exotickém klubu ze Spojených arabských emirátů – Al Ajn FC a nakonec i v tureckém klubu Burzasporu. V sezóně 2017/2018 se slovenský reprezentant stěhoval do Česka, protože podepsal smlouvu se Slavií Praha. Po dvou sezónách v pražském klubu a zisku mistrovského titulu se Miroslav Stoch vrátil do PAOKu. Před podpisem se Slovanem působil ještě v polském týmu Zaglebie Lubin, kde nastoupil do osmi utkání.