Vzpomínáte na loňský červenec? Jen málokterý expert tehdy do fotbalového éteru hlásil něco jiného než to, že favoritem na zisk titulu je zase Slavia. Když už jí měl někdo zatápět, tak Sparta s trenérem Pavlem Vrbou.

Střih. Květen. Dva zápasy před koncem ligy je situace diametrálně odlišná. Na čele se vyhřívá Plzeň, která jde do finiše sezony s dvoubodovým náskokem.

Překvapuje to celou zemi. A nejen fanoušky. Hodně trpí sázkaři, tedy jejich naprostá většina.

Nečekaný obrat

Podle informací, které má Deník k dispozici, bylo na slávistickou obhajobu titulu nasázeno v součtu až 25 milionů korun. Kurz se měnil, na začátku činil 1,4:1, postupně klesal, až po výbuchu s Hradcem Králové a remíze s Plzní došlo k obratu.

Teď bookmakeři jednoznačně favorizují západočeské mužstvo. Napříč konkurencí najdete skoro identický kurz (1,19:1 - 1,2:1).

Úspěch party kouče Trpišovského je nabízen v rozmezí 4:1 - 4,3:1. 

Fotbalový kanonýr David Lafata doma v Olešníku
Slavia nehraje nejlepší fotbal, jen běhá a fauluje, říká David Lafata

"Takovou houpačku jsme už ve fotbale dlouho nezažili," řekl za sázkovou kancelář Tipsport její bookmaker Petr Urbanec. "Situaci, k níž došlo, si skoro nikdo nepřipouštěl," přikývl Petr Šrain, mluvčí sázkové kanceláře Fortuna. 

Skoro nikdo je výstižná formulace. Objevili se odvážlivci, kteří si vsadili na někoho jiného.

U Sparty to stejně jako v minulých letech nevyšlo, ale Plzeň přinesla některým tipérům radost. Už teď. Sázka, že skončí nejhůře do druhého místa, je totiž po víkendu výherní. Na začátku sezony se přitom u této příležitosti objevil kurz 5,5:1!

Hra o velké peníze

A pokud opravdu Plzeň udrží první místo, dva lidé mohou uspořádat hodně velkou párty.

V srpnu, konkrétně po pátém ligovém kole, totiž v Tipsportu zaevidovali sázku na Viktorii za padesát tisíc s obřím kurzem 20:1. Lehce si spočítáte, že v tomto případě jde o milion korun.

Zajímavost? Plzeň tehdy vedla tabulku, bookmakeři jí však nevěřili.

Pavel Vrba.
Letná v plamenech, klauni… Ze Sparty si utahují fanoušci i legendy

Fortuna má zase zajímavý tiket z dubna, kdy jeden klient vložil na družinu trenéra Bílka přes osmdesát tisíc. Hraje o 400 tisíc.

Podobně velké překvapení má na svém kontě Hradec Králové. Bookmakeři odhadovali, že sestoupí, ale nováček i přes azyl v Mladé Boleslavi několikrát šokoval. To, že si zahraje ve skupině o titul, ani vsadit nešlo. 


Načítám tabulku ...