Za londýnský klub totiž hrají dva Češi a jeden Polák, kteří dříve nastupovali za Slavii a Legii. Tomáš Souček a Vladimír Coufal se před čtvrtečním soubojem špičkují se zkušeným brankářem Lukaszem Fabianskim.

„Těším se na dnešní zápas! Velké derby, důležitý zápas! Pojďme SKS!,“ napsal na Twitter Souček, který má se Slavií tři tituly. A znovu jen potvrdil, že "czech mates" ve West Hamu nezkazí žádnou legraci.

Trenéři Slavie Jindřich Trpišovský (vlevo) a Jaroslav Köstl.
České týmy se dnes porvou o Evropu. Ve hře jsou miliony i body do koeficientu

Čeští reprezentanti sdíleli na sociálních sítích fotku, na které mají společně slávistický dres a v bojovném postoji obklopují Fabianskiho v trikotu Legie. „Dnešní večer bude patřit nám,“ hrozili v legraci polsému branáři.     

Šestatřicetiletý Fabianski působil v Legii dvě sezony na startu svojí kariéry. V roce 2006 pomohl k zisku mistrovského titulu a stal se nejlepším brankářem polské ligy. O rok později přestoupil do Premier League a v dresu slavného Arsenalu strávil sedm let, většinu času však plnil i vinnou zranění povinnosti dvojky.  Od roku 2018 chytá pravidelně ve West Hamu. Od loňského ledna je jeho spoluhráčem i Souček.