Vyhrál cenu Petera Dubovského, která se na Slovensku uděluje nejlepšímu slovenskému hráči do 21 let, před osmi lety získal cenu FIFA Puskás Award za nejhezčí gól roku 2012, ve které hlasují fanoušci.

Miroslav Stoch na tréninku FC Slovan Liberec.
Přestupová bomba: Stoch je v Liberci! Je to výzva, kabina je super, řekl

Pokud to náhodou nevíte, Stoch předvedl krásnou střelu přímo z voleje a obdržel za ni více hlasů než sólo Brazilce Neymara či fotbalové nůžky Kolumbijce Radamela Falcaa. V osobních statistikách má 74 gólů a 68 asistencí, k tomu třeba šedesát startů za slovenskou reprezentaci. V rúzných zemích vyhrál tituly, se Slavií v sezoně 2018/19, nebo národní poháry i FA Cup v dresu Chelsea.

Přestup experty překvapil

Nečekaný přestup na ještě méně očekávanou adresu nepřekvapil jen fanoušky, ale i bývalé hráče, trenéry či experty. "Já jsem velice překvapený, že ho Slovan získal. Když před dvěma lety odešel ze Slavie do Řecka, tak jsem myslel, že se v cizině usadí a bude posouvat ještě víš," řekl bývalý reprezentant a ligový hráč Jablonce, Sparty, Hamburgeru SV či Borussie Mönchengladbach nyní 46letý Milan Fukal.

"Pro Liberec je to atraktivní jméno, může ho pozvednout, protože kvalitu na to má. Na druhou stranu se přiznám, že jsem ho ztratil trošku z očí a nevím, v jaké je momentální formě," dodal Fukal.

Miroslav Stoch se udržuje v kondici s týmem pražského Motorletu.
Chelsea, Slavia, Fenerbahce... A Motorlet? Cestovatel Stoch vyhlíží nové angažmá

Stochův přesun na sever Čech překvapil i bývalého internacionála Přemysla Bičovského, jenž nyní pobývá v Maďarsku. "Je to opravdu šikovný fotbalista, to bez debat. Jen je otázkou, kolik toho v poslední době nahrál a jak na tom bude," uvedl bývalý reprezentant Československa, prvoligový hráč Teplic a Bohemians a později úspěšný trenér.

A právě na to naráží Ladislav Hampl, velký fanoušek klubu, jinak herec a člen exhibiční party Real Top Praha. Oglosoval to stručně. "Tohle fakt nechci."

Pět úžasných gólů Miroslava Stocha

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube