Libčany versus Broumov. Fotbalová bitva o trofej se uskuteční ve středu v Opočně.

Uspěje šampion a suverén letošního ročníku krajského přeboru? Nebo dojde k senzaci a bude se ze zisku cenné pohárové trofeje radovat aktuálně desátý tým I. A třídy?

Fotbalový krajský přebor: TJ Sokol Třebeš - TJ Jiskra Hořice.
Kanonáda Bydžova proti Rychnovu

Libčany - Broumov (středa 5. června, 18.00, stadion Opočno)

O tom, kdo bude ve středečním duelu favoritem, není pochyb. Kdyby sázkové kanceláře vypisovaly kurzy na toto střetnutí, na Libčany by kurz snad ani nebyl.

Tenhle tým totiž letos suverénně prošel krajským přeborem a s několikakolovým předstihem slavil primát a zároveň možnost postupu do divize. Jestli ji ovšem využije, to zatím jisté není. Na veřejnosti se hovoří, že spíše nikoliv. Jedno je jisté, kvalita hráčského kádru Libčan nemá v Královéhradeckém kraji konkurenci.

To překvapivý finalista z Broumova se letos tak trochu hledá v I. A třídě. Místo toho, aby okupoval špici tabulky, tak se propadl až na desáté místo, i když o víkendu doma porazil Nové Město nad Metují 4:2. V krajském poháru ale válí a jen vítězí. Namále měl pouze v předkole, když přešel přes nováčka I. B třídy z Meziměstí až po penaltovém rozstřelu. To však bylo ještě v závěru loňského července ještě před startem sezony.

Pro Libčany se jedná o třetí finálovou účast v řadě. V roce 2017 v Albrechticích nad Orlicí prohrály s Červeným Kostelcem 1:4 a vloni ve Velkém Pořídí po remíze 2:2 padly s Náchodem až v penaltovém rozstřelu (4:5). Dočkají se tedy do třetice?

Z utkání FK Kolín - Náchod (2:2, PK 5:4).
Na divizi do Náchoda naposledy už ve středu, přijede jistý vítěz

Cesta týmů do finále
Libčany: – venku Malšova Lhota 7:0 (1. kolo),– venku Lázně Bělohrad 1:0 (osmifinále), – venku Černilov 6:1 (čtvrtfinále),– venku Jičín 2:1 (semifinále).

Broumov: – venku Meziměstí 1:1, pen. 5:4 (předkolo), – doma Červený Kostelec 3:0 (1. kolo), – doma Nové Město nad Metují 2:0 (osmifinále),– venku Javornice 3:2 (čtvrtfinále), – doma Dobruška 5:1 (semifinále).